Samoilovs un Sorokins zaudē ķīniešiem, bet uzvar norvēģus

Stavangerā (Norvēģijā) notiekošajā FIVB „Grand Slam” Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Ruslanam Sorokinam pirmajā dienā abās spēlēs nācās spēlēt trīs setus. Pirmajā mačā zaudēts Ķīnas sportistiem, bet otrajā - pieveikti mājinieki.

Jau ziņojām, ka Samoilovs / Sorokins iekļauti Q grupā un izlikti ar 25. numuru, kas pretiniekos devis Ķīnas pāri Sū / Vū (8.), norvēģus Skarlundu / Spinangru (9.) un šveiciešus Heijeru / Ševeljēru (24.).

Maču pret spēcīgo Ķīnas duetu Saša un Ruslans sāka smagnēji, pirmajā setā gūstot vien deviņus punktus – 9:21. Izšķirošo pārsvaru Sū un Vū gan nodrošināja seta otrajā pusē, kuru nospēlēja krietni pārliecinošāk. Otro setu mūsu vīri aizvadīja krietni veiksmīgāk. Lai gan seta pirmajā pusē mūsu duets nokļuva zaudētājos ar 5:9, tā otro pusi aizvadīja krietni veiksmīgāk – pietuvojās (14:14) un galotnē uzvarēja ar 22:20. Diemžēl trešajā setā Ķīnas pāris atkal parādīja muskuļus. Tuvojoties seta galotnei, mača rezultāta tablo vēl vēstīja 10:10, bet beigās uzvaru svinēja Sū un Vū – 15:11. Tādejādi ķīnieši tika pie uzvaras arī visā mačā – 2:1.

Arī otrajā spēlē Samoilovs ar Sorokinu spēlēja trīs setus, taču šoreiz prata izcīnīt uzvaru. Pēc zaudēta pirmā seta (14:21), Saša ar Ruslanu prata savākties un lauzt cīņas gaitu pret mājiniekiem Skarlundu un Spinangru. Otrajā setā mūsējie bija pārāki ar 21:15, bet izšķirošajā partijā uzvarēja ar 15:12. Rīt apakšgrupas pēdējā spēlē jātiekas ar Heijeru un Ševeljēru no Šveices.

Svarīgākais