Hejs: "Cīņa pret Kļičko būs pēdējā manā karjerā"

Pasaules čempions boksā WBA versijā smagajā svarā, brits Deivids Hejs (25-1, 23KO) vēlreiz atgādinājis, ka šogad nolēmis beigt boksera karjeru un viņa pēdējā cīņa būs 2.jūlijā pret IBO, IBF un WBO čempionu, ukraini Vladimiru Kļičko (55-3, 49KO).

"Vēlos aiziet būdams virsotnē. Domāju, ka cīņa pret Kļičko būs man pēdējā, tāpēc man jābūt ideāli gatavam, labākajā formā savas karjeras laikā," sacīja Hejs. "Ir paruna – tu esi tik labs, cik laba bijusi tava pēdējā cīņa. Tieši pēc tās mani atcerēsies. Šī cīņa apliecinās manu reputāciju. 2.jūlijā beigsies viena no manām dzīvēm, bet jaunā sāksies 3.jūlijā, kad es ieradīšos dzimtenē ar trijām čempionu jostām."

Hejs uzsvēra, k a viņš vairs neizskata iespēju cīnīties pret Vitāliju Kļičko (42-2, 39KO), kuram rudenī jācīnās pret poli Tomašu Adameku: "Domāju, ka tur viss ir skaidrs. Vitālijs iziet ringā septembrī, tāpēc viņš nespēs aizvadīt vēl vienu cīņu līdz manai aiziešanai no boksa. Lai jau dažas [manu] fanu vēlmes paliek nepiepildītas. Tas ir labāk nekā aptraipīt savu piemiņu, izejot ringā pārāk ilgi un piedzīvojot nokautu, kā tas nesen gadījās Rojam Džonsam junioram. Kad tu esi nolēmis beigt, vienmēr būs runas, ka ir vēl viena cīņa, kuru tev vajadzētu aizvadīt. Ja tas nebūtu Vitālijs, būtu kāds cits. Lenokss Lūiss gandrīz šajā slazdā."

WBA čempions arī atzina, ka saprot – viņa izteikumi un darbības pirms cīņas uzvilks Vladimiru Kļičko un ringā viņš būs agresīvāks nekā iepriekšējās cīņās: "Es lieliski saprotu, ka tracinu viņu. Saprotu, ka man jābūt agresīvam un jāiet uz risku, saasinot situāciju pirms cīņas, bet pēc visa tā domāju, ka viņš kā čempions nebūs apmierināts, ja pasīvi boksēsies savu līdzjutēju priekšā pilsētā, kas kļuvusi par viņa otrajām mājām. Cīņa ar mani viņam ir iespēja nostiprināt savu reputāciju."

"Man vajag sagraut visu viņa scenāriju," Hejs uzsvēra, ka gatavojas pārsteigt Kļičko ar savu taktiku. "Man jādara visu to, kas viņam nepatīk. Visu, kas viņam sagādā diskomfortu. Darīju to pirms cīņas, darīšu arī cīņas laikā. Pats galvenais – šī cīņa nebūs tāda, kādu viņš to vēlas redzēt. Zinu, ko viņš grib, zinu, ko viņš sagaida no manis, lai pats ringā komfortabli justos. Taču es darīšu pretējo."