Pļaviņš un Šmēdiņš apspēlē arī ASV duetu un triumfē savā grupā

Šodien trešo uzvaru Pasaules čempionātā pludmales volejbolā, kas šonedēļ norisinās Itālijas pilsētā Romā, izcīnījis Latvijas volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš. Noslēdzošajā K grupas spēlē mūsējie divos setos apspēlēja ASV duetu Gibs/Rozentāls, triumfējot arī šajā grupā.

Šorīt Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš aizvadīja vieglu treniņu, bet pēc tam nedaudz atpūtās un labā noskaņojumā devās uz centrālo kortu, kurš Romā ir īpašs. Gan Mārtiņš, gan Jānis atzīst, ka šis ir viens no labākajiem laukumiem.

Cīņā par pirmo vietu grupā mūsējiem pretī stājās ASV duets Gibs/Rozentāls, kas arī iepriekšējās divās grupas cīņās izcīnīja uzvaras, tiesa, zaudējot vienu setu pret igauņiem. Mača ievadā abi dueti teicami darbojās uzbrukumā (3:3), bet tad tiesnesis sameklēja amerikāņiem kļūdu uzbrukumā, Gibs netika galā ar Šmēdiņa servi, un mūsējie ieguva divu punktu pārsvaru – 5:3.

Teicama Pļaviņa spēle aizsardzībā un uzbrukumā latviešiem deva jau četru punktu handikapu (9:5). Mūsējie turpināja dominēt arī līdz tehniskajam pārtraukumam, dodoties tajā jau pie ļoti droša pārsvara – 14:7. Lai arī atlikušajā seta daļā amerikāņi spēja pāris reizes pietuvoties līdz pieciem punktiem, tomēr nopietni apdraudēt latviešu uzvaru pirmajā setā viņi nespēja – 21:15.

Otrā seta ievadā rezultāts attīstījās ļoti līdzīgi, un neviens duets vairāk par vienu punktu priekšā aiziet nespēja. Šmēdiņš, lai arī ļoti labi spēlēja uzbrukumā, servēja neveiksmīgi, atdodot vairākus punktus ASV duetam bez cīņas. Tehniskajā pārtraukumā Latvijas bīčisti devās pie minimāla pārsvara – 11:10.

Pēc tā latvieši teicami nospēlēja aizsardzībā un Šmēdiņš, iedzenot bumbu smiltīs, deva mūsējiem divu punktu pārsvaru (12:10), tiesa, uzreiz šis handikaps tika izsēts (12:12). Kopējiem spēkiem, tuvojoties seta izskaņai, Pļaviņš un Šmēdiņš izvirzījās vadībā ar 18:16. Mačam punktu pielika Pļaviņš (21:19) – pārliecinoša Latvijas dueta uzvara un pirmā vieta šajā grupā! Bravo!

Šovakar arī notiks izloze izslēgšanas kārtas spēlēm.

Svarīgākais