Samoilovs / Sorokins pasaules čempionātu sāk ar zaudējumu pret itāļiem

Šovakar neveiksmīgi pasaules čempionātu pludmales volejbolā, kas šonedēļ norisinās Itālijas pilsētā Romā, iesācis Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins. Pirmajā grupas mačā latvieši trijos setos piekāpās Itālijas pārim Nikolaī/Martino.

Mača ievadā mūsējiem, pateicoties pretinieku kļūdai, bija laba iespēja iegūt divu punktu handikapu, taču arī Samoilovs kļūdījās uzbrukumā – 2:2. Vairākas reizes pirmajā setā Samoilovs un Sorokins ieguva mazliet drošāku pārsvaru, tomēr allaž itāļi spēja atspēlēties. Tehniskajā pārtraukumā jau pie minimāla pārsvara devās mājinieki – 11:10. Pēc tā ilgāku laiku spēle ritēja punkts punktā, tomēr seta izskaņu daudz veiksmīgāk aizvadīja Itālijas duets, uzvarot pirmo setu ar 21:17.

Lai arī otro setu latvieši iesāka neveiksmīgi (0:2), tomēr ļoti ātri izdevās atspēlēties (2:2). Līdz tehniskajam pārtraukumam risinājās ļoti līdzīga cīņa – 11:10 par labu Samoilovam un Sorokinam. Veiksmīga Sorokina serve ļāva mūsējiem iegūt divu punktu handikapu (12:10). Turpinājumā latvieši ieguva jau četru punktu pārsvaru (15:11), un pretinieki pieprasīja pārtraukumu. Atlikušo seta daļu Latvijas duets aizvadīja ļoti pārliecinoši, izlīdzinot rezultātu pa setiem – 21:15.

Izšķirošo setu labāk iesāka mājinieki, izvirzoties vadībā ar 5:2. Turpinājumā latvieši darbojās lieliski, gūstot trīs punktus pēc kārtas un izlīdzinot rezultātu – 5:5. Lai arī šķita, ka Samoilovs un Sorokins ir uz viļņa, tomēr vairāki mājinieku gūtie punkti salauza Latvijas duetu, un itāļi uzvarēja trešajā setā ar 15:11.

Rīt Samoilovam un Sorokinam pretī stāsies vēl šosezon neuzvarētais Čehijas duets Benešs/Kubala.

Svarīgākais