Dīvainā nelaimes gadījumā miris spāņu riteņbraucējs Tondo

32 gadus vecais "Movistar" komandas riteņbraucējs Ksavjers Tondo pirmdien gājis bojā savādā nelaimes gadījumā pie savas mājas Spānijas pilsētā Granadā, informē riteņbraukšanas portāls cyclingnews.com.

Pirmdienas rītā Tondo aizgājis uz savu garāžu, lai pēc tam dotos uz kārtējo treniņu, taču brīdī, kad viņš grasījies pamest garāžu, spānim uzgāzušās automātiskās garāžas durvis. Par Tondo nāvi informējis "Movistar" komandas menedžeris Eusebio Unzu, kurš gan atzinis, ka pagaidām ir daudz neskaidru lietu riteņbraucēja mīklainās nāves sakarā.

Tondo, kurš pērn "Vuelta Espana" velobrauciena kopvērtējumā izcīnīja augsto sesto vietu, šosezon nopietni gatavojās "Tour de France" un tieši tāpēc nolēma izlaist "Giro d'Italia". Šogad Tondo uzvarēja Kastīlijas velobraucienā Spānijā, tādejādi apliecinot, ka ir labā sportiskā formā.

Savā profilā sarūgtinājumu par tautieša nāvi pauda arī slavenais spāņu riteņbraucējs Alberto Kontadors, kurš rakstīja: "Dažbrīd dzīve ir netaisnīga un grūti izprotama. Ir grūti aprakstīt sajūtas, ko piedzīvoju uzzinot par Tondo nāvi. Viņš bija satriecoša personība, kas mīlēja sportu kā neviens cits. Mums tevis pietrūks."

Svarīgākais