Maskalāns pēc pirmās dienas devītais, līderis - Mahata

Pasaules čempionātā bobslejā, kas norisinās Kēnigzes trasē Vācijā, četrinieku sacensībās pēc pirmajiem diviem braucieniem jeb pirmās sacensību dienas līderis ir sacensību galvenais favorīts, mājinieks Manuels Mahata, bet Edgara Maskalāna četrinieks ieņem dalītu devīto vietu. Savukārt Oskara Melbārža ekipāža ir 19. vietā.

Pirmajā braucienā, pieļaujot vairākas kļūdas, vienu no tām jau pirmajā virāžā pēc starta, Maskalāns uzrādīja dalītu devīto laiku (tāds pats rezultāts šveicietim Baumanam – aut.), savukārt Melbārža četriniekam, kurš treniņos vairākkārt bija iebraucis labāko desmitniekā, klājās krietni pieticīgāk un pēc pirmā brauciena viņš bija tikai 21. vietā.

Līderpozīcijās pēc pirmā brauciena bija galvenais favorīts Manuels Mahata, kurš sasniedza trases rekordu – 46.65 sekundes. Maskalāna kvartets no Mahatas atpalika 0.41 sekundi, Melbārža četrinieks - 0.83. Otro vietu ieņēma Mahatas tautietis Karls Angerers, bet trijnieku noslēdza Aleksandrs Zubkovs.

Otrajā braucienā Maskalānam neizdevās uzlabot savu rezultātu, tādejādi viņš palaida garām Baumanu, taču dalītu devīto vietu saglabāja, jo pēc diviem braucieniem identisks laiks kā Maskalānam (1:38.16) ir arī krievam Kasjanovam. Līderpozīcijas pēc pirmās dienas saglabā Mahata, kurš par 0.22 sekundēm apsteidz Angereru, bet par 0.34 – Zubkovu. Oskara Melbārža četrinieks otro braucienu veica nedaudz labāk, kas divu braucienu summā ļāvis pakāpties uz 19. vietu.

Svarīgākais