Latvijas futbola izlase sāk gadu ar uzvaru pār Bolīviju

Ar uzvaru gadu sākusi Latvijas futbola izlase. 11 metru soda sitieniem bagātā spēlē ar 2:1 pieveikta Bolīvijas komanda - šis panākums ļāvis pēc 12 maču pārtraukuma beidzot uzvarēt pārbaudes spēlē.

Vārti mūsējo rindās Mārim Verpakovskim un Aleksandram Cauņam.

Pirmo spēli 2011. gadā Latvijas futbola izlase aizvadīja Antālijā pret FIFA ranga 99. vietas īpašnieci Bolīviju. Pēdējās 12 pārbaudes spēlēs mūsējiem nebija izdevies izcīnīt uzvaru, tāpēc šovakar bija iespēja to beidzot izdarīt. Latvijas izlases pamatsastāvā lielu pārsteigumu nebija.

Kopumā pirmajā puslaikā nebija daudz vārtu gūšanas momentu. Bolīvieši bija aktīvāki sākumā, bet vēlāk bumbu vairāk kontrolēja un iespējas veidoja Latvija. Bija vairākas cerīgas standartsituācijas, tomēr pārbaudīt pretinieku vārtsarga Ariasa meistarību šajos uzbrukumos neizdevās – gan Kļavas, tāpat arī Gorkša un Smirnova sitieni līdz vārtiem netika. Sitiens vārtu taisnstūrī padevās Lazdiņam, taču vārtsargam tas īpaši lielas problēmas nesagādāja. Viens ļoti labs izrāviens pa kreiso malu padevās Cauņam, tomēr sekojošo piespēli soda laukumā neviens no partneriem uztvert nespēja.

Pašās puslaika beigās mūsējie tomēr tika pie vārtu guvuma, tiesa, ne bez veiksmes palīdzības. Pēc stūra sitiena Bolīvijas futbolisti savā soda laukumā nogāza Kasparu Gorkšu, un mača galvenais arbitrs piešķīra 11 metru soda sitienu. Šoreiz to izpildīt devās Māris Verpakovskis. Sitiens lidoja no vārtsarga kreisajā apakšējā stūrī, un Ariass bija gana meistarīgs, lai to atvairītu. Tomēr tiesnesis lika pendeli atkārtot, jo kāds no bolīviešu spēlētājiem bija par ātru iekāpis soda laukumā. Ar otro piegājienu Verpakovskis nekļūdījās, gūstot savus 28. vārtus izlases rindās – 1:0 Latvijas labā. Tāds arī pirmā puslaika rezultāts.

Jau uzreiz pēc pārtraukuma uz Bolīvijas vārtiem par pārkāpumu pret Cauņu tika piešķirts vēl viens 11 metru soda sitiens. To izpildīt devās pats Aleksandrs – arī viņam izdevās izmantot savu izdevību un jau 2:0. Tie bija Cauņas piektie vārti Latvijas izlasē. Taču ilgi par divu vārtu pārsvaru mūsējie priecāties nevarēja, jo tikai drīz vien pēc Smirnova pārkāpuma jau pendele uz mūsu vārtiem. Moreno realizēja paša nopelnīto sitienu, samazinot mūsējo pārsvaru – 2:1.

Latvijas izlase turpināja spēlēt aktīvi un tai radās vēl dažas iespējas. Ļoti bīstams soda sitiens lidoja tikai nedaudz pāri vārtiem, vēl moments bija Verpakovskim, taču sitienu atvairīja Bolīvijas vārtsargs. Sākoties puslaika otrajai pusei sākās arī maiņas mūsu sastāvā – laukumā tika Turkovs, Perepļotkins, vēlāk arī Karlsons. Bija gan arī jāuztraucas par savu vārtu drošību un vienā no situācijām tikai Andra Vaņina meistarība ļāva nosargāt minimālo pārsvaru. Otru tik bīstamu momentu pie saviem vārtiem Latvijas izlase nepieļāva, lai arī bolīviešu spiediens mača beigās bija pamatīgs. Uzvara ar 2:1, kas ļāvusi pārtraukt ieilgušo neveiksmju sēriju.