Latvijas basketbola izlase spēlēs vienā grupā ar Serbiju, Franciju, Vāciju, Izraēlu un Itāliju

Latvijas basketbola izlase 2011. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlēs vienā grupā ar Serbijas, Francijas, Vācijas, Izraēlas un Itālijas valstsvienībām, noskaidrojās svētdien Viļņā notikušajā izlozē.

Izlozē 24 komandas tika sadalītas četrās grupās. Latviju B grupā ielozēja Lietuvas basketbola leģenda Arvīds Sabonis, to no sestā groza izvelkot kā pirmo. Tā kā jau pirms izlozes bija zināms, ka Latvija nespēlēs vienā grupā ar čempionāta saimniekiem lietuviešiem, kuri bija nokļuvuši A grupā, tad Ainara Bagatska trenētā komanda automātiski nonāca B grupā.

Savas spēles B grupas komandas aizvadīs Šauļos.

Latvijas izlases pretinieki būs 2009. gada Eiropas vicečempioni Serbijas basketbolisti, fiziski spēcīgā Francijas izlase, Vācija, kurā iespējams spēlēs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Dirks Novickis, allaž neparocīgā Izraēla un ambiciozā Itālija, ar kuru tika spēlēts jau kvalifikācijas turnīrā.

Čempionāta saimnieki Lietuva tika ielozēta A grupā kopā ar Eiropas čempioniem Spāniju, kā arī Turciju, Lielbritāniju, Poliju un papildus kvalifikācijas turnīra otro komandu. Interesanta situācija izveidojās C grupā, kur četras no sešām komandām ir bijušās Dienvidslāviajs sastāvdaļas - Horvātija, Melnkalne, Maļedonija, Bosnija un Hercegovina. šajā grupā spēlēs arī Grieķija un papildus kvalifikācijas turnīra pirmā komanda. Nosacīti vājākā izveidojās D grupa, kurā būs Slovēnija, Krievija, Beļģija, Gruzija, Bulgārija un Ukraina.

Uz divām finālturnīrā atlikušajām vakancēm pretendē Somija, Ungārija un Portugāle, kas ceļazīmju ieguvējus noteiks augustā.

Pirmajā grupu turnīrā pēc apļa izspēles katras grupas trīs spēcīgākās komandas iekļūs otrajā grupu kārtā, kur turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā. Otrajā kārtā būs divas grupas pa sešām komandām.

EČ finālturnīrs notiks no 31.augusta līdz 18.septembrim Lietuvas pilsētās - Kauņā, Viļņā, Šauļos, Panevēžā, Klaipēdā un Alītā. Izšķirošās spēles cīņā par godalgām paredzētas Viļņā un Kauņā.

2011. gada EČ finālturnīra grupas:

A grupa

Spānija, Turcija, Lietuva, Lielbritānija, Polija, papildus kvalifikācijas otrā komanda*

B grupa

Serbija, Francija, Vācija, Izraēla, Itālija, Latvija

C grupa

Grieķija, Horvātija, Melnkalne, Maķedonija, Bosnija un Hercegovina, papildus kvalifikācijas pirmā komanda*

D grupa

Slovēnija, Krievija, Beļģija, Gruzija, Bulgārija, Ukraina

(* - papildus kvalifikācijā uz ceļazīmi pretendēs Somija, Ungārija un Portugāle)

Svarīgākais