Maskalāna četrinieks triumfē Sanktmoricā

Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā bobslejā par uzvarētājiem kļuva Latvijas ekipāža ar pilotu Edgaru Maskalānu, kas veica teicamu otro braucienu un sīvākā konkurenta Hefti ekipāžu apsteidza par nieka 0.02 sekundēm. Oskara Melbārža četrinieks tika diskvalificēts pēc pirmā brauciena.

Melbārdis lielisks 1. braucienā, bet...

Pirmo braucienu lieliski veica Oskara Melbārža četrinieks (stūmēji - Broks, Arhipovs, Strenga), uzrādot pārliecinoši labāko rezultātu un tuvākos sekotājus apsteidzot par 0.23 sekundēm, tomēr neilgi pēc finiša Latvijas ekipāža tika diskvalificēta par noteikumu pārkāpumu. Neapmierināts ar iznākumu, situāciju tomēr īsi izskaidroja Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis: "Melbārdi diskvalificēja, jo viena slida bija par karstu. Saulē nespējām novaktēt, ka tā uzkarsusi...". Jāpiebilst, ka kopumā tika diskvalificētas trīs ekipāžas, turklāt visas startēja beigu daļā, kad saulainos laika apstākļos dabīgajā Sanktmoricas trasē ledus slīd vislabāk.

Pēc Melbārža diskvalifikācijas pirmajā braucienā ātrākais rezultāts palika šveicietim Hefti, bet nākamajās divās pozīcijās – Vācijas pilotu Floršica un Mahatas vadītie četrinieki. Uzreiz aiz viņiem, ar labām izredzēm pacīnīties par godalgām – Edgars Maskalāns ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Uģi Žaļimu un Intaru Dambi. Jāpiebilst, ka abām Latvijas ekipāžām bija ātrākais starta laiks (5.21).

Maskalāns brauc teicami un triumfē

Otrajā braucienā Maskalāns ar kolēģiem vēlreiz uzstūma labāko startu (5.16), trasi arī veica ļoti sekmīgi, uzrādot par nepilnu sekundi labāku rezultātu nekā pirmajā braucienā (1:04.23 pret 1:05.11). Abas vācu ekipāžas tik lieliskus braucienus kā Maskalāns nespēja veikt, palaižot latvieti priekšā. Pirmā brauciena līderis Hefti startā atkārtoja Maskalāna četrinieka paveikto (5.16), taču trasē brauca sliktāk un dramatiskā cīņā divu braucienu summā izrādījās par 0.02 sekundēm lēnāks par latvieti – Maskalānam pirmoreiz pjedestāls un triumfs Pasaules kausa posmā!

Svarīgākais