Aigaram Apinim jauns rekords un kārtējais pasaules čempiona tituls

Aizvadītajā naktī Jaunzēlandes pilsētā Kristčērčā notiekošajā IPC (Starptautiskās Paralimpiskās komitejas) pasaules čempionātā vieglatlētikā uzvaru lodes grūšanā ar rezultātu 10,03 m izcīnījis Aigars Apinis. Savu iepriekšējo sasniegumu latvietis uzlabojis gandrīz par pusmetru.

Pasaules čempionāts Jaunzēlandē notiek no 22. janvāra līdz 1. februārim. A.Apinis tajā startē abās savās disciplīnās – gan lodes grūšanā, gan diska mešanā. 2006. gadā, kad IPC pasaules čempionāts notika Nīderlandē, Apinis ar jaunu pasaules rekordu uzvarēja diska mešanā, bet lodes grūšanā izcīnīja bronzas godalgu.

Līdzšinējais pasaules rekords lodes grūšanā arī piederēja Aigaram Apinim – 9,59 m. To viņš uzstādīja 2009. gada nogalē IWAS pasaules čempionātā, kas notika Indijā. Šonakt rekords tika labots uzreiz par 44 cm un tagad ir 10,03 m. 2. vietas ieguvējs meksikānis Mauro Maksimo de Jesus tika pārspēts vairāk kā par pusotru metru (8,31 m). Jaunzēlandē Apinis startēja apvienotajā 52/53 medicīnas klasifikācijas grupā. Kā mūs uzreiz pēc uzvaras informēja jaunais pasaules čempions, viņš jūtas labi un gatavs cīnīties par uzvaru arī diska mešanā.

Pasaules čempionātā Jaunzēlandē piedalās vēl četri mūsu vieglatlēti: Edgars Bergs (lodes grūšana un diska mešana), Liene Gruzīte (tāllēkšana), Taiga Kantāne (lodes grūšana, diska mešana) un Dmitrijs Silovs (tāllēkšana, šķēpa mešana, 200 m skriešana). Edgars Bergs Kristčērčā jau ierindojies 5. vietā lodes grūšanā, Taiga Kantāne – 8. vietā diska mešanā, bet Dmitrijs Silovs – 9. vietā tāllēkšanā. Aigara Apiņa starts diska mešanā paredzēts 26. janvārī.

Svarīgākais