Martins Dukurs izcīna Eiropas čempiona titulu

© Scanpix/AFP

Par Eiropas čempionu skeletonā šodien Vinterbergas trasē Vācijā kļuvis Latvijas pārstāvis Martins Dukurs, aiz sevis atstājot divus Krievijas pārstāvjus Sergeju Čudinovu un Aleksandru Tretjakovu. Martina brālis Tomass ierindojās ceturtajā vietā, no trešās vietas atpaliekot vien par sekundes simtdaļu.

Vinterbergā (Vācija) notiekošajā Eiropas čempionāta skeletonā, kas vienlaikus ir arī pasaules kausa posms, Latvijas pārstāvis Martins Dukurs pēc pirmā brauciena ieņēma pirmo pozīciju, savu tuvāko sekotāju krievu Sergeju Čudinovu apsteidzot par nieka tiesu - 0,07 sekundēm.

Martins Dukurs pirmajā braucienā trasē devās trešais, pēc tam, kad trasi bija veicis viens no viņa galvenajiem konkurentiem uz Eiropas čempionāta zelta godalgu Sandro Štīlike (Vācija) un kanādietis Džons Montgomerijs. Uzrādot lielisku starta laiku (4,97), Martins trasi veica 57,48 sekundēs un iekārtojās līderpozīcijās, kuras nezaudēja līdz pat pirmā brauciena finišam. Otrais ātrākais laiks pirmajā braucienā krievam Sergejam Čudinovam, trešais – vācietim Frankam Rommelam. Martina brālis Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena dalīja ceturto vietu ar ASV pārstāvi Džonu Dalī, no brāļa atpaliekot 0,29 sekundes.

Otro braucienu lieliski veica krievs Aleksandrs Tretjakovs, pakāpjoties uz trešo vietu, otro vietu nosargāja Sergejs Čudinovs, bet cerības nevienam tā arī neatstāja Martins Dukurs, jau otro gadu pēc kārtas kļūstot par Eiropas čempionu. Nosacīta neveiksme viņa brālim Tomasam, kurš tikai par sekundes simtdaļu atpalika no bronzas godalgas. Arī pērn Tomasam nācās samierināties ar ceturto vietu…

Svarīgākais