Gulbis iekļūst Tokijas pamatturnīrā

© Scanpix/AFP

Latvijas tenisists Ernests Gulbis šodien smagā spēlē nodrošinājis vietu Tokijas ATP Tour 500 pamatsacensībās. Ar 6:7(3), 6:3, 6:4 viņam izdevās uzveikt vācieti Dominiku Mefertu. Latvieša pirmais pretinieks pamatturnīrā būs čehs Radeks Štepaneks (ATP 17.)

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Tokija turnīrā Ernestam izdevās iekļūt tikai izlienot caur adatas aci. Sākotnēji viņš bija pieteicies tikai pamatturnīram, ne kvalifikācijai, tomēr uzreiz pamatsacensībās ar reitinga vietu tik neizdevās. Kā rezervists Ernests tomēr paspēja pieteikties kvalifikācijai, kas deva rezultātu – kvalifikācijas galvenais favorīts, brazīlietis Tomass Beluči tika pārcelts uz pamatturnīru, bet Gulbis ieņēma viņa vietu. Vakar pirmajā kvalifikācija mačā Ernests viegli apspēlēja mājinieku Junu Mitsuhaši (ATP 466.) – 6:2, 6:3, bet šodien aizvadīja izšķirošo maču pret vācieti Dominiku Mefertu.

28 gadus vecais vācietis ATP rangā pašlaik ieņem 178. vietu, bet pret viņu Gulbis vēl nekad nebija spēlējis. Mača pašā pirmajā geimā Ernestam jau bija breikbumba, taču tā palika neizmantota un seta turpinājumā abi tenisisti pārliecinoši uzvarēja savas serves, uzvarētāja noteikšanu atliekot uz taibreiku. Diemžēl Gulbim tajā neveicās – zaudējums ar 3:7. Abos nākamajos setos Ernests gan spēja saņemties un līdz taibreikam spēli nenoveda. Katrā no setiem izdevās pa breikam, kā rezultātā uzvara ar 6:7(3), 6:3, 6:4. Par kvalifikācijas pārvarēšanu Gulbis saņēmis 20 reitinga punktus, bet pamatturnīra pirmo spēli aizvadīs pret pieredzējušo čehu Radeku Štepaneku (ATP 17.). Izlozē Gulbim pretī varēja tikt arī argentīnietis Huans Martins del Potro (ATP 5.), kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru, francūzis Gaels Monfīss (ATP 13.) vai Izraēlas tenisists Dudi Sela (ATP 43.).

Pirmās kārtas maču Ernests visticamāk aizvadīs otrdien.

Svarīgākais