Gulbis Sidnejas ATP startēs 2. kārtā

Ernestam Gulbim sezonas otrais turnīrs - Sidnejas ATP "World Tour 250" sacensības - jāsāk no otrās kārtas, kurā viņam pretī, visticamāk, nāks francūzis Žeremī Šardī, ja vien viņš spēs tikt pāri pirmajai kārtai.

Gulbis pirms pāris dienām ar zaudējumu Dohas turnīra ceturtdaļfinālā Rafaelam Nadalam noslēdza savu gada pirmo turnīru, tagad kārta ceļojumam uz Austrāliju, kur Sidnejā Ernestam paredzēta pēdējais sagatavošanās posms pirms "Australian Open", kas Melburnā startēs 17. janvārī.

Pagājušajā gadā Gulbis pirms Melburnas atpūtās, bet šogad nolēmis uzspēlēt, piesakoties Sidnejas turnīram. Kā ierasts pēdējā nedēļā pirms "Grand Slam" sacensībām, dalībnieku sastāvs visnotaļ viduvējs. Tā piemēram, Sidnejā ar pirmo numuru izlikts ranga 18. numurs Sems Kverijs, bet no Top 20 ir vēl tikai kiprietis Markoss Bagdatis (20. vieta). Jāpiebilst, ka no pasaules klases tenisistiem dalībnieku sastāvā atrodams arī 2009. gada "US Open" čempiona Huana Martina Del Potro vārds. Argentīnietis savainojumu dēļ nav spējis aizstāvēt ļoti daudz punktu un atkritis uz necilo 258. vietu. Viņš sāks pret spāni Felisiano Lopesu.

Gulbis ar 24. vietu ticis turnīra astoņu izlikto pulkā, saņemot 3. raketes godu. Pirmie četri brīvi no pirmās kārtas. Otrajā kārtā var sanākt spēlēt ar francūzi Žeremī Šardī. Viņam gan vēl jātiek pāri 1. kārtai, kurā pretī nāks kāds no kvalifikācijas veiksminiekiem. Ernests ar Šardī spēlējis trīs reizes, uzvarot pirmos divus mačus, bet zaudējot pēdējā, kas bija pērn "US Open" 1. kārtā.

Sports

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Bostonas "Celtics" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis ir optimistiski noskaņots par atlabšanas procesu pēc operācijas, otrdien "Celtics" mediju dienā teica sportists.

Svarīgākais