Muļķīgas kļūdas Gulbim neļauj uzvarēt Nadalu

© Scanpix

Arī ar ceturto mēģinājumu Ernestam Gulbim nav izdevies uzvarēt pasaules pirmo numuru Rafaelu Nadalu. Atšķirībā no iepriekšējām trim reizēm, šoreiz Gulbis zaudēja divos setos, ar 6:7(3), 3:6 piekāpjoties Dohas "World Tour 250" turnīra ceturtdaļfinālā.

Mača pirmajā setā viss izšķīrās taibreikā, bet pirms tam Gulbim izdevās atspēlēt breika deficītu un neļaut Nadalam "aizbēgt", esot vadībā ar 4:1. Taibreikā Gulbis "norakās" ar neveiksmīgi izpildītu "dropšotu", pēc kā vairs nespēja sasmelt izlieto ūdeni, un Nadals triumfēja ar 7:3. Otrā seta lūzums notika piektajā geimā, kad Gulbis veica vairākus neapdomātus un nepiemērotus sitienus, kas beidzās vai nu ar bumbiņas ielidošanu tīklā vai piezemēšanos ārpus laukuma. Ieguvis breika pārsvaru, Nadals handikapu no rokām neizlaida un noveda maču līdz uzvarošām beigām – 7:6(3), 6:3.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Gulbis nopelnīja 28 775 dolāru prēmiju un aizstāvēja pērn izcīnītos 45 punktus. Par Gulbja nākamo turnīru varētu kļūt sacensības Sidnejā, kam Ernests ir pieteicies. Pērn viņš pēdējā nedēļā pirms "Australian Open" nespēlēja, tāpēc nebūs pārsteigums, ja uz Sidneju spēlēt neaizbrauks.

Svarīgākais