Štrombergam smags kritiens, operācija un sezona beigusies

Sestdienas rītā smagu kritienu ABA "Race of Champions" sacensībās piedzīvoja pasaules labākais BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, kā rezultātā sportistam nācās gulties uz operāciju galda, kā arī zaudētas cerības uz titula iegūšanu šajā sezonā.

Tikai Māris varēja traucēt austrālietim Semam Vilobijam izcīnīt ABA titulu šosezon, pie tam Štrombergam, izcīnot uzvaru, tas kļūtu par ceturto titulu vienas sezonas laikā, ko līdz šim nav iespējis vēl neviens. Kritienu Māris piedzīvoja jau pirmajā braucienā, atrodoties līderpozīcijās. Tā rezultātā tika izmežģīti un salauzti labās rokas plaukstas kauliņi, un, lai glābtu veselību, nācās nekavējoties gulties zem skalpeļa. Divu stundu garā operācija noritējusi veiksmīgi, un, līdz roka sadzīs, tā astoņas nedēļas būs ieģipsēta.

"Otrajā taisnē pa lielo divnieku uzlecu ar nepareizo kāju priekšā, kas uzsvieda augšā un aizmeta pārāk tālu, zaudēju līdzsvaru un pārmeta pāri stūrei," kritiena iemeslu atcerējās Štrombergs. "Mana labā roka uzņēma visu svaru uz sevi. Diemžēl sacensības un cīņas par titulu beigušās, kā arī šī gada sezona, bet tas ir sports, un tā ir mūsu realitāte, ar ko nākas šad un tad saskarties. Šoreiz kļūda tehniskajā izpildījumā, bet sacensībām biju gatavs, varbūt uztraucos mazliet pirms, bet viss tikai sākās un biju gatavs ieskrieties."