Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Kurucam astotais starta piecinieks un zaudējums pret "Hornets"

© scanpix.ee

NBA čempionātā zaudējumu piedzīvoja Bruklinas „Nets”, kuras sākumsastāvā atkal devās Rodions Kurucs, šoreiz gūstot piecus punktus. Bruklina spēli pret „Hornets” sāka ar rezultātu 4:20 un beigās zaudēja ar 87:100.

Rodions Kurucs savā astotajā NBA spēlē sākumsastāvā nospēlēja 20 minūtes, kurās guva piecus punktus (1p. 1/2, 2p. 2/3, 3p. 0/3) un savāca trīs atlēkušās bumbas, vienu no tām uzbrukumā. Viņam arī viens bloks un viena kļūda, kā arī trīs piezīmes un +/- rādītājs mīnus 22.

Bruklina sacentās ar „Hornets” divas dienas pēc abu komandu iepriekšējā savstarpējā mača, kurā „Nets” uzvarēja divu papildlaiku ilgā cīņā. Šodienas mačs Bruklinai iesākās maksimāli neveiksmīgi - saspēle uzbrukumā bija ļoti stīva un attiecīgi gandrīz visi metieni pirmajā ceturtdaļā sanāca samocīti, kamēr aizsardzībā gluži vienkārši nekas nesanāca. Kurucam vairākkārt tika uzticēts spēlēt viens pret vienu pret pretinieku līderi Kembu Vokeru, un Vokers ar driblu viņu pāris reizes efektīgi apspēlēja, vienreiz arī pēc tam iemetot tālmetienu.

Kurucam pašam daži pirmie metieni nebija precīzi, taču to var teikt par praktiski visu „Nets” sākumsastāvu. Rezultātā „Nets” pieredzēja, kā „Hornets” spēles ievadā izvirzās vadībā ar 20:4. Kurucam savu pirmo punktu izdevās gūt ar soda metienu, pēc tam viņš tika pie diviem punktiem savā ierastajā stilā, īstajā brīdī pa gala līniju ieskrienot groza apakšā. Otrajā ceturtdaļā „Nets” jau nedaudz atguvās un neļāva pretiniekiem padarīt šo spēli par sagrāvi, un Kurucs savam rēķinam pievienoja vēl divus punktus, pielabojot partnera neprecīzu metienu.

Otrajā puslaikā „Hornets” stabili turējās apmēram 10-15 punktu vadībā, un īpaši tuvāk par šo robežu Bruklina netika. Kurucs otrajā puslaikā spēlēja krietni mazāk, tāpat malā tika atsēdināti citi sākumsastāva spēlētāji Džareds Alens un Rondajs Holiss-Džefersons, kamēr lieliski nospēlēja Šabazs Napjērs, trāpot visus piecus savus metienus no spēles, un Demārs Kerols, kuram 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas. Taču patiešām nopietna intriga par uzvarētāju neradās - šī nebija „Nets” diena, un tika piedzīvots zaudējums ar 87:100.

Ar 33 punktiem Bruklinas sastāvā izcēlās D`Andželo Rasels, kamēr iepriekšējās spēlēs ļoti rezultatīvais Spensers Dinvidijs palika tikai ar trim punktiem. Pretiniekiem Kemba Vokers iemeta 29 punktus, bet Tonijs Pārkers pievienoja 19.

Bruklinai šonakt bija iespēja pakāpties uz vietu Austrumu konferences labāko astotniekā, bet šī iespēja palika neizmantota, savukārt nākamā spēle gaidāma jau rīt, viesos tiekoties ar Milvoki "Bucks", vienu no konferences spēcīgākajām komandām.