Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Bertānam 1000 un zaudējums

© scanpix.ee

NBA čempionātā zaudējumu piedzīvoja Sanantonio "Spurs", kas otrajā puslaikā spēja sadeldēt deficītu, tomēr izbraukumā ar 99:102 piekāpās Rietumu konferences labākajai komandai Denveras "Nuggets". Dāvis Bertāns realizēja divus tālmetienus.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 19 minūtes, un tas bija otrs ilgākais laiks starp "Spurs" rezervistiem. Viņš guva sešus punktus, realizējot divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat uzbrucēja kontā trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viens bloķēts metiens, viena kļūda, trīs piezīmes un +/- rādītājs -12. Bertāns jau sešos mačos pēc kārtas realizējis vismaz divus tālmetienus.

"Spurs" pēc pirmā puslaika atradās iedzinējos ar 14 punktu deficītu (vienubrīd bija arī -18), bet pēc lielā pārtraukuma tika uzlabots sniegums aizsardzībā, un veiktās izmaiņas palīdzēja sākt pakaļdzīšanos. Tomēr beigās cīņu par uzvaru liedza neprecīzie soda metieni, kaut Sanantonio šajā elementā ir labākā NBA komanda - pēdējo 108 sekunžu laikā izdevās trāpīt tikai četrus no astoņiem sodiem.

28 sekundes pirms beigām rezultāts bija 100:98 laukuma saimnieku labā, bet "Spurs" saspēles vadītājs Deriks Vaits tika pie iespējas stāties uz soda metienu līnijas. Taču viņš trāpīja tikai vienu metienu. Monte Moriss laukuma otrā galā bija aukstasinīgāks un realizēja abus. Sanantonio bija dota pēdējā iespēja panākt izlīdzinājumu, bet Braiens Forbss lielās pretestības dēļ nepaguva izdarīt tālmetienu, tādējādi tika piedzīvots zaudējums.

Komandas trešdien satikās "Spurs" laukumā, un mājinieki bija pārāki ar 111:103. Toreiz līderi Demārs Derouzens un Lamarkuss Oldridžs kopā iemeta 57 punktus, bet šoreiz - tikai 39. Oldridžs bija labākais komandā ar 24 punktiem, bet Derouzens pievienoja 15. "Nuggets" rindās 31 punkts saspēles vadītājam Džamalam Marejam, bet centrs Nikola Jokičs flirtēja ar triple-double - viņa kontā 21 punkts, kā arī deviņas atlēkušās bumbas un deviņas piespēles.

"Nuggets" kontā ir 22 uzvaras un 11 zaudējumi, ieņemot pirmo vietu Rietumu konferencē. Aiz muguras atrodas čempione Goldensteitas "Warriors", kas aizvadījusi par vienu maču vairāk un piedzīvojusi 12 zaudējumus. Tikmēr "Spurs" atrodas 10. vietā ar 19 panākumiem un 17 neveiksmēm. Priekšā ir Memfisas "Grizzlies", bet 8. vietu aizņem Sakramento "Kings".