Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Kurucam otrais "double double" pēc kārtas un uzvara otrajā pagarinājumā

© scanpix.ee

NBA čempionātā pārsteigt turpina latviešu debitants Rodions Kurucs un viņa pārstāvētā Bruklinas „Nets”, kas šonakt ļoti aizraujošā mača izskaņā, kurā bija nepieciešami divi papildlaiki, ar 134:132 pieveica „Hornets”, savu tiešo konkurenti Austrumu konferencē. Kurucs abos papildlaikos nospēlēja „no zvana līdz zvanam” un guva 13 punktus, kā arī izcēlās ar ļoti produktīvu statistikas līniju.

Rodions Kurucs laukumā pavadīja 39 minūtes (karjeras rekords NBA). Viņš laukumā tika sūtīts ceturtās ceturtdaļas sākumā un pēc tam saspringtajā cīņā par uzvaru vairs netika nomainīts līdz pat otrā papildlaika beigām. Kurucs savāca 13 punktus (2p. 5/6, 3p. 1/3) un 12 atlēkušās bumbas (karjeras rekords NBA), kas nozīmēja, ka viņam jau otrajā spēlē pēc kārtas ir „double-double”. Viņš ir pirmais „Nets” debitants kopš 2009./10. gada sezonas, kurš to paveicis.

Kurucs arī veica trīs rezultatīvas piespēles, trīsreiz pārtvēra bumbu (atkārtots karjeras rekords NBA) un bloķēja vienu pretinieku metienu (turklāt papildlaikā, pret Toniju Pārkeru). Latviešu debitantam arī trīs kļūdas un piecas piezīmes, kā arī +/- rādītājs plus pieci.

Kurucam izdevās četrus punktus gūt spēles ievadā 14 sekunžu intervālā, kad viņš vispirms precīzi noslēdza „Nets” saspēli, bet uzreiz pēc tam pārtvēra pretinieku līdera Kembas Vokera paviršu piespēli un pretuzbrukumā trieca bumbu grozā no augšas. Latviešu uzbrucējs ceturtdaļas turpinājumā izcēlās ar pāris rezultatīvām piespēlēm, bet „Hornets” pārņēma vadību 29:22. Otrajā ceturtdaļā Kurucam gandrīz izdevās atkārtot iepriekš paveikto - viņš guva divus punktus un nākamajā epizodē pārtvēra Nikolā Batuma piespēli, taču šoreiz ātrais uzbrukums neizdevās, jo Kurucs ieskrēja pretiniekā un saņēma piezīmi uzbrukumā. Savukārt Bruklinai izdevās lieliska pirmā puslaika izskaņa, trāpot četrus tālmetienus divās minūtēs, kas komandai deva vadību 56:51.

Trešajā ceturtdaļā Kurucs ar aktīvu sniegumu tika pie vēl diviem punktiem pēc izcīnītas atlēkušās bumbas uzbrukumā, un viņš pēc partnera neprecīza metiena mēģināja to paveikt vēlreiz, bet šoreiz pārcentās un saņēma piezīmi. Kurucs par to bija neapmierināts, taču, šķiet, vairāk pats par savu rīcību, nevis tiesnešu lēmumu... lai nu kā, par bumbas spēcīgu uzsišanu pret zemi viņš saņēma savu pirmo tehnisko piezīmi NBA. Kurucam līdz ar to bija četras piezīmes, un viņš tika nomainīts trešās ceturtdaļas pirmajās minūtēs.

Līdzvērtīgi aizvadītā mača ceturtajā ceturtdaļā „Hornets” ar Vokeru un Džeremiju Lembu priekšgalā pamazām pārņēma vadību, dažas minūtes pirms beigām panākot astoņu punktu vadību. Bruklinai uzbrukums bija nedaudz iestrēdzis, un iniciatīvu bija uzņēmies Kurucs, pats sev izkārtojot precīzu caurgājienu, uz ko Vokers atbildēja ar savu kārtējo tālmetienu. Nākamajā uzbrukumā Spensers Dinvidijs ar tālmetienu pievilka Bruklinu līdz 99:104, tad realizēja caurgājienu, bet pēc tam Dinvidijs ar pacietīgu driblu laukuma stūrī atrada Kurucu, kurš nepievīla, trāpot tālmetienu un noslēdza Bruklinas izrāvienu 8:0, kas atjaunoja neizšķirtu 104:104.

Bruklina beigās spēlēja ar īpašu uzmanību aizsardzībā pret Vokeru, taču „Hornets” pusotru minūti pirms beigām tika pie trim soda metieniem pēc niecīga pārkāpuma. Uz tiem „Nets” atbildēja ar neprecīzu Dinvidija metiena, savāktu bumbu uzbrukumā un Džo Herisa tālmetienu (107:107). Pēdējā minūtē Heriss vēlreiz ar tālmetienu panāca neizšķirtu (110:110), bet 19 sekundes pirms beigām „Hornets” iemeta savu tālmetienu (113:110) pēc tam, kad Kurucs tika nosūtīts aizsardzībā pret Vokeru, un Vokers viņu apspēlēja driblā un izspēlēja brīvajam partnerim. Intriģējošajā spēles galotnē Dinvidijs sešas sekundes pirms pamatlaika beigām ar trim sodiņiem atjaunoja neizšķirtu, Šārlotai vienu no diviem sodiņiem trāpīja Vokers (114:113), un likās, ka „Hornets” uzvara ir rokā, jo Bruklinai pārtraukumu vairs nebija, taču Vokers pārcentās un uzsita sodu laukuma pretējā galā. Demārs Kerols gan arī atbildēja ar tikai vienu precīzu soda metienu, un sekoja papildlaiks.

Arī papildlaikā Kurucs turpināja spēlēt un aizsardzībā segt pretinieku saspēles vadītājus, pārmaiņus Vokeru un Toniju Pārkeru. Kurucam papildlaika vidū tika fiksēts nostaigāts, bet 50 sekundes pirms beigām viņš efektīgi bloķēja Pārkera caurgājienu. Uzreiz gan nākamajā uzbrukumā Kurucs caurgājienā zaudēja bumbu, un „Hornets” pēc pārtraukuma panāca 121:120. 23 sekundes pirms beigām Dinvidijs trāpīja tikai vienu sodiņu (121:121), taču Pārkeram neizdevās izraut „Hornets” uzvaru un sekoja vēl viens papildlaiks.