Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kurucs turpina pārsteigt un sasniedz pirmo "double-double"

© scanpix.ee

Divas dienas pēc sava rezultativitātes rekorda uzstādīšanas Rodions Kurucs atzīmējās ar citu nozīmīgu NBA karjeras slieksni – šonakt spēlē pret Fīniksas “Suns” viņš pirmoreiz savāca “double-double”. Kuruca rēķinā 16 punkti un desmit atlēkušās bumbas, kas palīdzēja Bruklinai svinēt astoto uzvaru iepriekšējās deviņās spēlēs, šoreiz pieveicot “Suns” ar 111:103.

Rodions Kurucs atkal devās Bruklinas sākumsastāvā un laukumā 33 minūtes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Ar desmit atlēkušajām bumbām, kas ir Rodiona karjeras rekords, viņš bija labākais “Nets” sastāvā, kā arī guva 16 punktus (1p. 2/2, 2p. 7/14, 3p. 0/1), veica divas rezultatīvas piespēles, spēlē viens pret vienu bloķēja pretinieku līdera Devina Bukera metienu, kā arī sakrāja pa divām piezīmēm un kļūdām. Kuruca +/- rādītājs bija mīnus divi.

Kurucs spēli iesāka ierasti aktīvi, ar ātriem izrāvieniem bez bumbas tiekot labās pozīcijās, tāpat Kurucs tika pie diviem soda metieniem un jau pirmajā ceturtdaļā bija savācis astoņus punktus, kamēr Bruklina pārņēma vadību ar 38:31. “Nets” saglabāja vadību visā atlikušajā mača gaitā, cīnoties pret komandu, kas atrodas pēdējā vietā Rietumu konferencē un pirms 24 stundām Vašingtonā bija aizvadījusi trīs pagarinājumus ilgu spēli.

Tas gan nenozīmēja, ka “Suns” gatavojas kaut ko dāvināt tāpat par velti, un atgriešanās laukumā otrajā ceturtdaļā ideāla nesanāca arī Kurucam, kura caurgājieni pāris reizes tika piebremzēti. Taču Kurucs pārliecinoši reabilitējās - vispirms viņš ar danku efektīgi pabeidza “alleey-oop” piespēli no laukuma centra, bet nākamajā uzbrukumā pats uzņēmās iniciatīvu, pārsteidza savu sedzēju un aizskrēja viņam garām, ar abām rokām spēcīgi triecot bumbu grozā.

Trešajā ceturtdaļā Kurucs izcēlās ar vēl vienu danku, šoreiz saņemot bumbu groza apakšā, kad atkal pa gala līniju bija aizmucis no sava sedzēja. Kurucs turpināja aktīvi cīnīties groza apakšā un palīdzēja Bruklinai trešo ceturtdaļu pabeigt ar ievērojamo pārsvaru 91:74. Pēdējās ceturtdaļas sākums “Nets” nesanāca, un pārsvars saruka līdz mazāk nekā desmit punktiem, bet veiksmīgs izrādījās šķietami negaidīts risinājums - debitants Kurucs tika norīkots segt pretinieku saspēles vadītāju, “Suns” labāko punktu guvēju Bukeru.

Kurucs ar savu darbu tika galā pārsteidzoši labi, apgrūtinot Bukeram spēli, ieskaitot efektīgu epizodi, kad Bukers centās viņu apspēlēt un iemest pustālo metienu, bet Kurucs to bloķēja .“Suns” beigās tā reāli vairs neapdraudēja “Nets” uzvaru ar 111:103, kamēr Kurucam pēdējās minūtēs izdevās tikt arī pie desmitās atlēkušās bumbas, sakrājot savu pirmo “double-double” NBA.

Bruklinai šī bija astotā uzvara aizvadītajās deviņu spēļu intervālā un kopumā 15. uzvara šosezon, kas ļauj “Nets” atgriezties devītajā vietā Austrumu konferencē, tieši aiz “play-off” robežas. Šodienas mačā ar 24 punktiem “Nets” rindās rezultatīvākais bija Spensers Dinvidijs, turpinot sekmīgi iesaistīties spēlē kā rezervists, kamēr 18 punktus un astoņas piespēles pievienoja D`Andželo Rasels. Fīniksai 25 punktus guva Bukers, kamēr drafta pirmais numurs Deandrē Eitons izcēlās ar 26 punktiem un 18 atlēkušajām bumbām, trāpot 13 no 16 metieniem no spēles.

Jāpiemin, ka "Nets" treneris Kenijs Atkinsons jau pirms spēles Ņujorkas medijiem izteicās, ka brīdis, kad sastāvā pēc traumas atgriezīsies Alens Krabe, vēl nenozīmēs to, ka Kurucs automātiski tiks izņemts no sākumsastāva, un pastāv iespēja, ka latviešu uzbrucējs tur nostabilizēsies arī komandas optimālajā sastāvā.