Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Real" atkal spēcīgākais klubs pasaulē

© scanpix.ee

UEFA Čempionu līgas aktuālā čempionvienība Madrides "Real" sestdien Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) galvaspilsētā Abū Dabī triumfēja FIFA Pasaules klubu kausa finālā, ar rezultātu 4:1 apspēlējot mājinieci "Al Ain".

Vairāk nekā 40 tūkstoš līdzjutēju klātbūtnē "Real" piederēja visai acīmredzams teritoriālais pārsvars, un 14. minūtē spāņi atklāja rezultātu. Horvātu pussargs Luka Modričs dažus metrus aiz soda laukuma robežas pretī vārtiem ar spēcīgu sitienu raidīja bumbu kreisajā vārtu stūrī, izvirzot vadībā "Real" (1:0). Vien pāris minūtes vēlāk "Al Ain" dabūja bumbu vārtos, taču tika fiksēts aizmugures stāvoklis, tāpēc vārtu guvums netika skaitīts.

Pirmajā puslaikā izcilu momentu vairs nebija, bet 15 minūtes pēc otrā puslaika sākuma Moreno nodemonstrēja lielisku individuālo tehniku un tika pie iespējas izdarīt sitienu - bumba lidoja vārtu apakšējā kreisajā stūrī, rezultātam kļūstot 2:0 Madrides labā. 79. minūtē "Real" kapteinis Serhio Ramoss noņēma tos dažus atlikušos jautājumus par spēles uzvarētāju, pēc stūra sitiena ar galvu panākot 3:0.

Lai gan šaubas par uzvarētāju vairs nebija, komandas vēl paspēja apmainīties vārtu guvumiem. 86. minūtē Japānas izlases aizsargs Cukasa Šiotani guva mājiniekiem goda vārtus, taču arī tie nebija pēdējie šajā mačā. Tikai 84. minūtē uz maiņu laukumā nākušais 18 gadus vecais brazīlietis Vinisiuss Žuniors, kuru Madrides suprklubs iegādājās tikai šogad par 46 miljoniem eiro, pa labo malu pretuzbrukumā tika līdz vārtsarga laukumam, izdarīja sitienu uz pretējo stūri, bet bumba pa ceļam skāra mājinieku aizsarga Nadera celi un ielidoja vārtos. Līdz ar to arī tika piefiksēts spēles beigu rezultāts - 4:1.

Garets Beils tika atzīts par turnīra labāko spēlētāju. Pusfinālā velsiešu uzbrucējs guva trīs vārtus, bet turnīrā kopumā izcēlās ar četriem vārtu guvumiem.

Spēlē par trešo pozīciju argentīniešu "River Plate", 25 gadus vecajam pussargam Gonsalo Martinesam gūstot divus vārtus, ar rezultātu 4:0 sakāva japāņu "Antlers".

Pasaules klubu kausa izcīņa otro gadu pēc kārtas norisinājās AAE. Nākamajā gadā turnīrs, visticamāk, norisināsies Japānā, kur tas jau tika aizvadīts no 2005. līdz 2008., 2011. un 2012., kā arī 2015. un 2016. gadā.

Pagājušogad "Real" finālā ar 1:0 pieveica brazīliešu "Gremio". Madridieši triumfējuši visos šī turnīra finālos, kuros spēlējuši - 2014., 2016., 2017. un tagad arī 2018. gadā. Pēdējo reizi kāds cits klubs izcīnīja uzvaru 2015. gadā, kad "Barcelona" ar 3:0 finālā uzveica "River Plate". Barselonas vienība ir tuvākā "Real" sekotāja titulu skaita ziņā - tai izdevies triumfēt trīskārt.