Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Kurucam 24 punkti un zaudējums, Bertānam - 5 no 5 un uzvara

© scanpix.ee

NBA čempionātā iespaidīgu spēli aizvadīja latviešu debitants Rodions Kurucs, kurš Bruklinas “Nets” sastāvā gandrīz divkārši laboja savu personīgo punktu rekordu, iemetot 24 punktus pret Indiānas “Pacers”. Viņa komandai gan zaudējums ar 106:114, kas lika aprauties septiņu uzvaru sērijai. Savukārt Dāvis Bertāns iemeta 15 punktus (visus ar tālmetieniem) Sanantonio “Spurs” uzvarā pret “Timberwolves” ar 124:98.

Rodions Kurucs atkal devās “Nets” sākumsastāvā un atkal parādīja no šovasar otrajā kārtā draftēta debitanta negaidītu labu sniegumu. Viņš laukumā pavadīja 34 minūtes, kurās guva 24 punktus (1p. 8/10, 2p. 2/6, 3p. 4/5), labojot savus NBA karjeras personīgos rekordus spēles laika, gūto punktu, soda metienu un tālmetienu ziņā. Savu rezultativitātes rekordu Kurucs laboja gandrīz divkārši un šonakt bija labākais komandā, nevienam citam Bruklinas sastāvā neiemetot vairāk par 16 punktiem.

Kurucs arī savāca trīs atlēkušās bumbas, vienreiz pārtvēra bumbu un vienreiz bloķēja pretinieku metienu, kā arī saņēma četras piezīmes. Viņa +/- rādītājs bija -6.

Kuruca lieliskā spēle neglāba “Nets” no zaudējuma, savā laukumā tomēr piekāpjoties “Pacers”. Lai arī Kurucs jau spēles pirmajā minūtē guva piecus punktus, Bruklinas vienība jau pirmajā ceturtdaļā ielaida 37 punktus un atradās iedzinējos mača turpmākajā gaitā, turklāt no mača tika izraidīts "Nets" galvenais treneris Kenijs Atkinsons. Spēles izskaņā Bruklinai izdevās atspēlēties no nelielā deficīta, un trīs minūtes pirms beigām Kuruca tālmetiens deva tai vadību 103:100. “Pacers” uz to atbildēja ar izrāvienu 14:3, nokārtojot sev uzvaru, turklāt Bruklinai pēdējās trīs minūtēs punktus guva tikai Kurucs ar soda metieniem.

Indiānai 26 punktus iemeta Viktors Oladipo, kurš divas minūtes pirms beigām izcēlās ar spēcīgu danku pret Kurucu, mirkli iepriekš ļoti viegli tiekot garām savam sedzējam. Tadeuss Jangs pievienoja 21 punktu, bet Domants Sabonis iemeta 17 punktus, tiesa, pieļāva arī piecas kļūdas.

No tālās distances šonakt lieliski uzbruka arī otrs latvietis NBA Dāvis Bertāns, kurš trāpīja piecus trejačus no septiņiem, sakrājot sev 15 punktus (2p. 0/3, 3p. 5/7). Nospēlētajās 23 minūtēs viņam arī piecas atlēkušās bumbas, viena piespēle, viena pārtverta bumba, viena kļūda un trīs piezīmes, kā arī +/- rādītājs plus 15.

Bertāns palīdzēja “Spurs” uzstādīt savu sezonas rekordu realizētajos tālmetienos - komanda kopumā iemeta 19 tālmetienus no 33, un tas palīdzēja savā laukumā tikt pie drošas uzvaras pret Minesotu ar 124:98.

Piecus tālmetienus “Spurs” rindās iemeta arī Marko Belinelli, kuram 17 punkti, bet ar 22 punktiem labākais bija Brins Forbss, kuram arī septiņas piespēles. Ierastie “Spurs” līderi Demārs Derouzens un Lamarkuss Oldridžs šoreiz varēja atļauties grozam uzbrukt retāk un attiecīgi guva 12 un desmit punktus, kamēr “Spurs” uzlaboja savu bilanci līdz 18-15.

Minesotai tikmēr šis bija jau 13. zaudējums 15 izbraukuma spēlēs, un pieticīgu sniegumu parādīja visi komandas līderi. Kārls Entonijs Taunss un Endrjū Viginss divatā trāpīja tikai septiņus no 26 metieniem, gūstot attiecīgi 13 un 15 punktus, bet Deriks Rouzs ar astoņiem metieniem tika tikai pie četriem punktiem.