Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Vītoliņš atrod darbu un atgriežas Šveicē

© scanpix.ee

Šveices augstākās līgas kluba "Davos" vadība apstiprinājusi, ka par komandas galveno treneri turpmāk strādāt latviešu hokeja speciālists Harijs Vītoliņš.

50 gadus vecais Vītoliņš jau kādu laiku bija bez pilna laika darba. Vītoliņš īsu brīdi asistēja Aleksandram Macijevskim pie Latvijas čempionvienības "Kurbada" stūres, bet iepriekš divas sezonas bija Oļega Znaroka asistents Sanktpēterburgas SKA vienībā un Krievijas izlasē.

"Davos" ir viens no Šveices pazīstamākajiem klubiem ar senu vēsturi un katru gadu organizē Špenglera kausa izcīņu - senāko klubu turnīru hokejā. Šveices čempiontitulu Davosas vienība izcīnījusi 31 reizi, pēdējo - 2015. gadā. Šajā sezonā "Davos" nav veicies - 25 spēlēs vien septiņas uzvaras, 20 punkti un priekšpēdējā pozīcija turnīra tabulā 12 komandu konkurencē. Šobrīd komanda Nacionālajā līgā piedzīvojusi jau četrus zaudējumus pēc kārtas, bet, ņemot vērā arī Šveices kausa izcīņu, zaudējumi jau piecos mačos pēc kārtas.

"Gribējām treneri, kuram jau ir pieredze klubu hokejā un kurš uzreiz var dot palīdzību," norādījis "Davos" izpilddirektors Marks Džanola, norādot, ka līgums ar Vītoliņu noslēgts līdz sezonas beigām. Tāpat klubs šobrīd nodarbojas ar jauna komandas menedžera meklēšanu.

Vītoliņš trenera karjeru klubos sāka tieši Šveicē, no 2005. līdz 2008. gadam esot Šveices otrās divīzijas vienības "Pikes Oberthurgau" galvenais treneris. Pēc tam Vītoliņš kļuva par Znaroka asistentu pie MVD stūres, 2010. gadā zaudējot Gagarina kausa finālā. 2012. un 2013. gadā ar Maskavas "Dynamo" Vītoliņš kā asistents kļuva par Gagarina kausa ieguvēju.

2014./2015. gada sezonā Vītoliņš bija "Dynamo" galvenais treneris un sāka arī nākamo sezonu šajā amatā, taču decembra beigās tika atbrīvots no darba. Pēc tam divas sezonas Vītoliņš atkal bija Znaroka asistents Sanktpēterburgas SKA vienībā. No 2004. līdz 2011. gadam Vītoliņš bija asistents arī Latvijas valstsvienībā.

Kā spēlētājs Vītoliņš Šveicē aizvadīja lielu daļu karjeras - no 1996. gada līdz 2006. gadam, kad arī noslēdza profesionāla hokejista gaitas un uzsāka trenera karjeru.