Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Sports

Par gada labāko futbolistu atzīts Dāvis Ikaunieks

© f64

Latvijas Futbola federācijas laureātu vakarā tika sveikti 2018. gada izcilnieki, noskaidrojot arī valsts labākos spēlētājus. Par labāko futbolistu tika atzīts Dāvis Ikaunieks, kurš ar 79 punktiem apsteidza Andri Vaņinu (69) un Robertu Ozolu (58).

Kungu konkurencē starp trim kandidātiem bija palikuši Dāvis Ikaunieks, Roberts Ozols un piecreiz balvu jau ieguvušais Andris Vaņins, taču "Zurich" vārtsarga iepriekšējo trīs gadu dominanci pārtrauca Dāvis Ikaunieks, kurš šogad pārstāvējis Čehijas klubus "Vysočina" un "Jablonec" un tika atzīts par iepriekšējās sezonas labāko leģionāru Čehijas čempionātā. "Šis bija divējāds gads, un šī balva man būs liela motivācija trenēties un strādāt vairāk, uz skatuves teica 24 gadus vecais kuldīdznieks. "Gada vidū šādu balvu varbūt biju gaidījis, bet gada beigās - diez vai." Dāmu konkurencē otro gadu pēc kārtas un ceturto reizi karjerā par labāko tika atzīta Rīgas FS spēlētāja Olga Ševcova.

Ja kļūt par Latvijas labāko futbolistu neizdevās, 23 gadus vecais "Riga" balsts Roberts Ozols tika atzīts par labāko spēlētāju Virslīgā. Savukārt par 1. līgas labāko spēlētāju kļuva "Daugavpils"/"Progress" līderis Vugars Askerovs, kurš savā runā bija lakonisks: "Labvakar, paldies, viss!" Pirmoreiz par labāko telpu futbolistu Latvijā tika atzīts 24 gadus vecais Germans Matjušenko, kurš šovakar aizvadīja spēli Latvijas kausa astotdaļfinālā, bet otro reizi par Latvijas labāko pludmales futbolistu kļuva Sergejs Vasiļjevs, kurš pie šīs balvas tika arī 2012. gadā.

Šoreiz drīkstot balsot arī par Latvijā strādājošiem ārzemju speciālistiem, par labāko futbola treneri tika atzīts "Riga" čempiones titula kaldinātājs Viktors Skripņiks no Ukrainas. Ja viņam tā bija pirmā balva, otro gadu pēc kārtas par labāko sieviešu futbola sacensību treneri tika atzīts Jevgēņijs Mihaļkovs. Otro gadu pēc kārtas pie balvas tika arī 20 gadus vecais Šveices Superlīgas kluba "Sion" uzbrucējs Roberts Uldriķis, kurš atkal tika atzīts par Latvijas labāko jaunatnes futbolistu. Meiteņu konkurencē līdzīgu balvu saņēma Latvijas U17 izlases un "Mettas" pussardze Nelle Treimane.

Tiesnešu sektorā piekto reizi karjerā un otro reizi pēc kārtas par valsts labāko futbola tiesnesi tika atzīts Andris Treimanis, bet viņa palīgs Haralds Gudermanis jau desmito reizi pēc kārtas kļuva par labāko tiesneša asistentu. Pirmoreiz tika apbalvotas arī sieviešu tiesneses - par labāko galveno tiesnesi tika atzīta Viola Raudziņa, bet par labāko asistenti kļuva Līga Didriķe. Par labāko futbola žurnālistu piekto gadu pēc kārtas kļuva Sportacentrs.com žurnālists Edmunds Novickis.

Balvu ieguvēji

Nominācija Ieguvējs
Labākais tiesnesis Andris Treimanis
Labākais tiesneša asistents Haralds Gudermanis
Labākā tiesnese Viola Raudziņa
Labākā tiesneses asistente Līga Didriķe
Gada žurnālists futbolā Edmunds Novickis
Labākais treneris Latvijas futbolā Viktors Skripņiks
Sieviešu futbola sacensību labākais treneris Jevgēņijs Mihaļkovs
Labākais jaunatnes futbolists Roberts Uldriķis
Labākā jaunatnes futboliste Nelle Treimane
Labākais telpu futbolists Germans Matjušenko
Labākais pludmales futbolists Sergejs Vasiļjevs
Labākais Virslīgas spēlētājs Roberts Ozols
Labākais komanda.lv 1. līgas spēlētājs Vugars Askerovs
Gada futboliste Olga Ševcova
Gada futbolists Dāvis Ikaunieks