Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Kurucam un "Nets" sestā uzvara pēc kārtas

© scanpix.ee

Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" naktī uz trešdienu izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas NBA čempionātā, savā laukumā ar rezultātu 115:110 apspēlējot līgas lielākās superzvaigznes Lebrona Džeimsa pārstāvēto Losandželosas "Lakers".

Rodions Kurucs atkal tika sūtīts laukumā pamata pieciniekā, spēlēja 17 minūtes, guva trīs punktus (2p. 0/2, 3p. 1/3), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bloķēja vienu metienu, saņēma četras piezīmes un sakrāja neitrālu +/- rādītāju (0). Katrā no trim iepriekšējām spēlēm Kurucs bija guvis vismaz 11 punktus.

Iepriekšējā mačā pret "Wizards" Lebrons Džeimss aizvadīja savu vismazāk rezultatīvo sezonas spēli, gūstot vien 13 punktus, bet šodien atkal bija savā ierastajā līmenī - 36 punkti, kā arī 13 bumbas pie groziem un astoņas piespēles, tomēr četru spēļu izbraukumu sēriju "Lakers" nespēja pabeigt uz pozitīvas nots. Viesi no Kalifornijas neļāva "Nets" trešo spēli pēc kārtas pirmajā puslaikā gūt vismaz 70 punktus, taču mājinieki tik un tā bija vadībā (62:57).

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē ņujorkieši veica izrāvienu 12:0, sasniedzot 14 punktu pārsvaru (79:65). Pēdējās ceturtdaļas pirmajā pusē pēc Kaila Kuzmas un Lonzo Bola trīspunktniekiem, kā arī Džeimsa diviem rezultatīviem uzbrukumiem pēc kārtas "Lakers" pietuvojās līdz mīnus trīs (100:97). Īstajā brīdī savu vārdu teica "Nets" veterāns Džereds Dadlijs, īsā brīdī gūstot sešus punktus, bet 22 sekundes pirms beigām sekoja arī Diandželo Rasela trīspunktnieks, ar ko izdevās nodrošināt panākumu. Spēles beigu rezultāts vēl nedaudz pieauga, taču "Nets" uzvara vairs netika apdraudēta - 115:110.

Diandželo Rasels, aizvadot spēli pret savu bijušo komandu, guva 22 punktus, kā arī atdeva 13 rezultatīvas piespēles - atkārtots karjeras rekords. 19 punktus iemeta Džo Heriss, bet 18 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Spenseram Dinvidijam. "Lakers" rindās bez jau minētā Lebrona rezultatīvi spēlēja arī Bols, kuram 23 punkti un sešas bumbas, kā arī Kuzma, kuram 22 punkti un 11 bumbas.

Sešas uzvaras pēc kārtas ir garākā "Nets" panākumu sērija kopš 2015. gada pavasara. Bruklinai ir laba iespēja sēriju pagarināt, jo nākamais mačs jāaizvada jau rītnakt, izbraukumā tiekoties ar vienu no visas līgas vājākajām komandām Čikāgas "Bulls".