Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" zaudē konferences vājākajai komandai

© f64

Dramatisku zaudējumu piedzīvojis Krievijas čempionāta klubs Rīgas "Dinamo", kas izbraukumā ar 1:2 piekāpās Rietumu konferences vājākajai komandai Minskas "Dinamo". Mājinieki uzvaras vārtus iemeta 59. minūtē. Rīdzinieku labā vārtus guva Mārtiņš Dzierkals.

Spēles ievads tika aizvadīts noraidījumu un neizmantotu momentu zīmē. Vispirms ripu vārtu priekšā nesadalīja Matiass Mitinens un Miķelis Rēdlihs, paliekot bez metiena, bet trīs minūtes vēlāk Rīgas "Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš atrada netraucēto Rēdlihu, kuram metiens norāvās. Tomēr arī laukuma saimniekiem neizdevās izmantot iespējas - Aleksandra Pavloviča mestā ripa atdūrās pret vārtu stabiņu.

Noslēdzoties pirmajai trešdaļai, Minskas "Dinamo" uzbrucējs Kvintons Haudens nospēlēja ar augstu paceltu nūju pret Dārziņu, dodot rīdziniekiem iespēju otro trešdaļu sākt vairākumā. Un iespēja tika izmantota, 14 sekundes pirms vairākuma beigām savus pirmos vārtus Rīgas "Dinamo" kreklā gūstot Mārtiņam Dzierkalam. 21 gadu vecais uzbrucējs saņēma ripu pie labās apmales, devās uz laukuma centru un ar māņu kustību tika garām Pavlovičam, tūdaļ izdarot metienu, un ripa izlauzās cauri burzmai vārtu priekšā - 1:0.

Dzierkals līdz šim aizvadītajās 22 spēlēs bija izcēlies ar trim rezultatīvām piespēlēm un 29 metieniem pa pretinieku vārtiem. Tomēr viņa demonstrētais sniegums bija tik viļņveidīgs, ka galvenais treneris Ģirts Ankipāns uzbrucēju bija nosūtījis uz Latvijas čempionātā spēlējošo fārmklubu "Liepāja". Duelī pret Minskas "Dinamo" Dzierkalam tika dota iespēja spēlēt kopā ar kanādiešiem Kevinu Klārku un Brendonu Makmilanu, un viņš iespēju izmantoja.

Tomēr ar Dzierkala vārtiem uzvarai nepietika - 47. minūtē Minskas "Dinamo" rezultātu izlīdzināja. No kreisās malas meta Jevgeņijs Ļisovecs, bet pirmais pie atlēkušās ripas bija Kvintons Haudens, kurš apsteidza Līnusu Videlu un ar rezultatīvu metienu pielika punktu ilgstošam mājinieku uzbrukumam - 1:1. Turklāt drīz vien izcila iespēja izvirzīt minskiešus vadībā bija Patrikam Virkošam, bet aizsargam pietrūka uzbrucēja aukstasinības.

Minskas "Dinamo" pēc izlīdzinājuma panākšanas piederēja pārsvars, tika veidoti momenti, un vadībā laukuma saimnieki izvirzījās pusotru minūti pirms beigām. Deivids Būts meta no labās malas, bet vārtu priekšā nūju pielika Haudens. Ripa lidoja pāri Timuram Biļalovam, iekūleņojot rīdzinieku cietoksnī - 1:2. Atlikušajā laikā izglābties neizdevās.

Ņemot vērā, ka Podoļskas "Vityaz" šovakar savā laukumā ar 2:0 pieveica Maskavas CSKA, Rīgas "Dinamo" no izslēgšanas spēļu zonas tagad šķir jau pieci punkti.

Minskas "Dinamo" - Rīgas "Dinamo"

Vārti: 21:46 Dzierkals (Balinskis, vair.) 0:1, 46:23 Haudens (Ļisovecs) 1:1, 58:39 Haudens (Būts) 2:1
Soda minūtes: 6:10
Metieni: 31:20
Vārtsargi: Junass Enrūts - Timurs Biļalovs