Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Manchester United" tomēr atbrīvojas no Morinju

© scanpix.ee

Anglijas Premjerlīgas slavenais futbola klubs "Manchester United" otrdien pavēstīja, ka no galvenā trenera amata atbrīvots portugāļu speciālists Žuzē Morinju.

Par Morinju krēsla ļodzīšanos tika runāts jau ilgu laiku, bet kluba vadības mērs beidzot bija pilns pēc svētdien Premjerlīgā piedzīvotā zaudējuma "Liverpool" (1:3). Vietējā čempionātā Mančestras komanda ieņem vien sesto pozīciju, par 19 punktiem atpaliekot no līdervienības "Liverpool". Par 11 punktiem komanda atpaliek no četrinieka un atrodas tuvāk izkrišanas zonai, nekā līderei. Tikai 26 iekrātie punkti 17 spēlēs ir sliktākais "United" sezonas starts kopš 1990./1991. gada sezonas.

"Šobrīd tiks nozīmēts aizvietotājs, kamēr klubs līdz sezonas beigām veiks nākamā trenera meklēšanas procesu," sacīts kluba oficiālajā paziņojumā. "Klubs vēlas pateikties Žuzē par darbu "Manchester United" un novēlēt veiksmi karjeras turpinājumā."

55 gadus vecais Morinju par "United" galveno treneri kļuva 2016. gada vēlā pavasarī. Līgums būtu beidzies pēc šīs sezonas, tomēr klubs nolēmis sadarbību pārtraukt jau tagad.

Vēl vakar "United" uzzināja pretiniekus UEFA Čempionu līgas pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā. Tajā mančestriešiem būs jāspēlē pret Francijas grandu un aktuālo čempionvienību "Paris Saint Germain".