Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

UEFA Čempionu līgas 1/8 fināla "nagla" - "Liverpool" pret "Bayern"

© scanpix.ee

Šodien notikusi UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu izloze. Čempione Madrides "Real" izslēgšanas spēles sāks pret Amsterdamas "Ajax", bet pagājušās sezonas fināliste "Liverpool" spēkosies pret Minhenes "Bayern".

Izloze nevarēja kopā savest divas komandas no vienas valstis un divas komandas, kuras sacentās jau apakšgrupā. Kā pirmā tika izlozēta Gelzenkirhenes "Schalke 04", kas apakšgrupā palika aiz "Porto" un kas Vācijas Bundeslīgā neaizvada pašu labāko sezonu - vieta tabulas otrajā pusē. Izlozei labpatikās "Schalke" savest kopā ar Anglijas Premjerlīgas čempioni un tagadējo vicelīderi "Manchester City". Tomēr nākamie dueļi jau bija skaļāki - Madrides "Atletico" pret Turīnas "Juventus", kā arī "Manchester United" pret Parīzes "Saint-Germain".

Trīs gadus pēc kārtas Čempionu līgā uzvarējusī Madrides "Real" izlozē pretī saņēma Nīderlandes čempionāta vicelīderi Amsterdamas "Ajax", kas pēdējā kārtā reāli pretendēja uz uzvaru grupā, bet neizdevās noturēt uzvaru mājās pret Minhenes "Bayern". Vācijas čempionei būs jāspēkojas ar "Liverpool", kas pērn sasniedza finālu, bet šajā sezonā grupā palika aiz PSG, taču apsteidza "Napoli".

Veiksmīga izloze "AS Roma", kas pretī saņēma "Porto" - visticamāk, vājāko un pateicīgāko no visām grupu uzvarētājām. Vēl sacentīsies "Lyon" un "Barcelona", kā arī "Tottenham" un Dortmundes "Borussia".

Čempionu līgas astotdaļfinālu pāri

Schalke - Manchester City Atletico - Juventus
Manchester United - PSG Tottenham - Borussia
Lyon - Barcelona AS Roma - Porto
Ajax - Real Madrid Liverpool - Bayern