Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Girgensona piespēle palīdz izcīnīt uzvaru

© scanpix.ee

Trešo uzvaru pēdējās četrās spēlēs izcīnījis Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 4:2 pieveica Bostonas "Bruins". Uzvaras vārtus 57. minūtē guva Džefs Skiners, bet pārsvaru dubultoja Džeks Aikels, un viņam rezultatīvi piespēlēja Zemgus Girgensons.

Zemgus Girgensons spēlēja ceturtajā maiņā kopā ar Evanu Rodrigesu un Juhanu Lāšonu. Viņš laukumā pavadīja 16 minūtes un 58 sekundes (2:58 mazākumā), izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, kā arī piespēlēja Bufalo "Sabres" ceturtajos vārtos, maču pabeidzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Piespēle bija Girgensona astotais punkts sezonā - 31 spēlē 3+5.

Pirmajā trešdaļā nevienai no komandām neizdevās atklāt spēles rezultātu, lai gan abām bija visnotaļ labas iespējas. Laukuma saimniekus pēc "Sabres" kapteiņa Džeka Aikela metiena glāba vārtu stabs, savukārt Bostonas "Bruins" uzbrucējam Raienam Donato nebija pa spēkam realizēt soda metienu.

Bufalo vadības grožus ieguva 24. minūtē, kad lieliski nospēlēja Aikels, apmānot visu pretinieku aizsardzību - viņš slidoja ap vārtiem, atstājot ripu Džefam Skineram, kurš bez problēmām meta tuvajā stūrī un panāca 1:0. Tomēr "Sabres" vadībā atradās tieši divas minūtes. Ar metienu tuvajā stūrī savus pirmos vārtus sezonā iemeta Stīvens Kemfers - 1:1. Drīz pēc tam "Bruins" vēlreiz nogādāja ripu pretinieku vārtos, bet tas notika pēc tiesneša svilpes, līdz ar to pirms noslēdzošajām 20 minūtēm bija neizšķirts.

"Sabres" atgriezties vadībā ļāva kapteinis Aikels, kurš ieslidoja zonā un no labās malas trāpīja tuvajā devītniekā - 2:1. Lai gan Torijam Krugam izdevās noslēgt kombināciju ar netraucētu metienu tukšos vārtos un panākt izlīdzinājumu, pēdējais vārds tomēr piederēja viesiem. Uzvaras vārtus 3:31 minūti pirms beigām iemeta Skiners, izmantojot Aikela piespēli no aizvārtes - 3:2. Skineram tie bija 24. vārti sezonā.

Protams, "Bruins" metās atspēlēties, nomainot vārtsargu pret sesto spēlētāju, taču Bufalo to izmantoja, lai panāktu 4:2. Girgensons bloķēja metienu, ripa nonāca līdz Semam Reinhārtam, kurš tālāk atrada Aikelu, un komandas līderis no neitrālās zonas nekļūdījās. Tādējādi Aikels maču noslēdza ar 2+2, Skineram divi vārti, Reinhārtam trīs piespēles, bet Rasmusam Dalīnam divi punkti.