Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Kurucam 11 punkti un piektā uzvara pēc kārtas

© scanpix.ee

NBA čempionātā pēc astoņiem zaudējumiem pēc kārtas nu jau piekto panākumu pēc kārtas izcīnījusi Bruklinas "Nets", kas savā laukumā ar 144:127 sakāva Austrumu konferences vājāko vienību Atlantas "Hawks". Rodions Kurucs guva 11 punktus.

Rodions Kurucs otro spēli pēc kārtas un otro reizi karjerā izgāja starta pieciniekā un laukumā pavadīja 28 minūtes un 24 sekundes. Latviešu uzbrucējs guva 11 punktus (2p. 3/4, 3p. 1/5, 1p. 2/2), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles (iepriekšējās 13 spēlēs kopā viņam bija tikai divas), pieļāva trīs kļūdas, vienreiz pārkāpa noteikumus un tika pie otra labākā +/- rādītāja +21. Pirmajā puslaikā aizmetis garām visus trīs tālmetienus, Kurucs vairākkārt metiena vietā izvēlējās izdarīt piespēli, taču otrajā puslaikā viņš no spēles trāpīja nākamos trīs metienus. Aizsardzībā Kurucs sedza vienu no sāncenšu līderiem Kentu Beizmoru, kā arī Deandrē Bembriju.

Pret Vašingtonas "Wizards" izcīnījusi ceturto uzvaru pēc kārtas (125:118), Bruklinas "Nets" nemainīja starta sastāvu un ļoti labi sāka spēli. Mājinieki ar Atlantas "Hawks" aizsardzību darīja, ko vēlējās, trāpīja septiņus no četrpadsmit tālmetieniem, panāca 21 punkta vadību (39:18) un ceturksnī guva 42 punktus (42:23). Tomēr prieki nebija ilgi, jo otrajā ceturtdaļā pamodās arī "Hawks" tālā artilērija, un Kents Beizmors ar trejaci pāri Kuruca rokām panāca mīnus deviņi (45:54).

Atlantas ofensīva neapsīka, un "Hawks" pēc Beizmora soda metieniem pusotru minūti līdz puslaika beigām pietuvojās vairs tikai viena metiena attālumā (64:66). Otrajā ceturksnī Atlanta guva pat 43 punktus, taču trešajā ceturtdaļā "Nets" atkal atrāvās - ceturkšņa izskaņā Džareds Dadlijs ar tālmetienu atguva 17 punktu pārsvaru (111:94), bet pēdējās ceturtdaļas sākumā ar vēl diviem trejačiem panāca lielāko starpību spēlē (129:106), ko vēlāk Demāri Kerols palielināja arī līdz 24 punktiem (131:107). Bruklinas "Nets" svinēja uzvaru ar, par trim punktiem atpaliekot no kluba vēsturē rezultatīvākās spēles, kurā nav bijis pagarinājuma.