Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Sports

Kurucam rezultativitātes rekords uzvarā pār "Wizards"

© scanpix.ee

NBA čempionātā Bruklinas "Nets" izcīnījis ceturto uzvaru pēc kārtas, aizvadītajā naktī savā laukumā ar 125:118 pieveicot Vašingtonas "Wizards". Teicamu sniegumu demonstrēja Rodions Kurucs, kurš guva 15 punktus, kļūdoties tikai vienā metienā.

Rodions Kurucs laukumā devās Bruklinas "Nets" starta pieciniekā un sasniedza vairākus karjeras rekordus. Viņš aizvadīja 30 minūtes, bet līdz šim ilgākais laiks bija 21 minūte, novembra vidū arī tiekot galā ar "Wizards". Par rekordu kļuva arī 15 punkti, pārspējot pirms divām dienām "76ers" iemestos 13 punktus. Savukārt sešas atlēkušās bumbas bija rekorda atkārtojums.

Kurucs grozam uzbruka ar teju nevainojamu precizitāti - četri no četriem soda metieniem, četri no pieciem divpunktu metieniem, kā arī realizēts vienīgais tālmetiens. No sešām atlēkušajām bumbām viena tika izcīnīta pie pretinieku groza. Latvieša kontā arī viena rezultatīva piespēle un viena piezīme, maču noslēdzot ar +/- rādītāju +5.

Bruklinas "Nets" izdevās teicams spēles sākums - 7:0 izrāviens. Turklāt redzamākais laukumā bija tieši Kurucs, kurš guva četrus no septiņiem punktiem, pats pirms tam savācot atlēkušās bumbas. Tiesa, spēles ievadā arī vienīgais neprecīzais metiens, kad viņš devās caurgājienā, bet tika bloķēts.

Latvietis tika nomainīts piecas minūtes līdz pirmās ceturtdaļas noslēgumam, kad nopelnīja piezīmi. Viņa vietā devās Demārs Kerols. Savukārt otrās ceturtdaļas ievadā Kurucs atgriezās laukumā, aizstājot nule lielu līgumu parakstījušo Spenseru Dinvidiju. Pēc pirmā puslaika "Nets" bija vadībā ar 70:59.

Laukuma saimnieki turpināja darboties pārliecinoši, un Kurucs vienatnē parūpējās par 6:0 izrāvienu - divi precīzi pustālie un divi precīzi soda metieni, to visu paveicot minūtes un 21 sekundes laikā. Rezultāts tobrīd bija 87:77 "Nets" labā. Pēcāk viņš tika nomainīts, laukumā atgriežoties deviņas minūtes pirms beigām un aizvadot atlikušo laiku. Kurucs paspēja izcelties ar bumbas triecienu grozā no augšas, tiekot pie karjeras rezultativitātes rekorda - 15 punkti.

Rezultatīvākais "Nets" spēlētājs bija Dinvidijs, kurš maču sāka no rezervistu soliņa - viņa kontā 27 punkti. Viņam sekoja Džo Heriss ar 19 punktiem, savukārt 15 iemeta Kurucs un Rondei Holiss-Džefersons. Mājinieki izmantoja deviņu spēlētāju rotāciju, un Kurucs bija viens no četriem, kuri laukumā pavadīja vismaz 30 minūtes.

Pretinieku nometnē Džons Vols iemeta 17 punktus un atdeva 13 rezultatīvas piespēles, bet "Wizards" rezultatīvākais spēlētājs bija Bredlijs Bīls - 31 punkts, trāpot 13 no 22 metieniem no spēles. "Wizards" izdarīja tikai 16 soda metienus, bet "Nets" basketbolisti tika pie 31 iespējas, realizējot 84%.