Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Pēc pirmā brauciena Dukuri aiz goda pjedestāla

Martins Dukurs © f64

Vācijas trasē Vinterbergā aizvadīts Pasaules kausa posma skeletonā pirmais brauciens vīriešiem, pēc kura Tomass Dukurs ieņem ceturto vietu, bet Martins Dukurs ir septītajā pozīcijā. Ļoti tālu no visiem konkurentiem pirmajā braucienā atrāvās krievu sportists Aleksandrs Tretjakovs, iegūstot pārliecinošas līderpozīcijas.

Martins Dukurs Vinterbergas trasē startēja ar piekto numuru un uzrādīja vienu no labākajiem starta laikiem (4.95), taču trases lejasdaļā viņam ātrums vairs nebija īpaši iespaidīgs, un tobrīd tika zaudēts vācietim Akselam Jungam. Martina uzrādīto rezultātu pēc tam pārspēja vēl vairāki sportisti un viņš pēc pirmā brauciena ieņem dalītu septīto vietu. Tāds pats rezultāts ir arī vācietim Feliksam Keisingeram, bet labāko trijnieks ir tieši 0.3 sekunžu atstatumā.

Tomass Dukurs savukārt ar krietni pieticīgāku starta laiku (5.05) tika pie krietni labāka rezultāta un uz brīdi arī izvirzījās līderpozīcijās, taču tieša pēc viņa startējuši krievu sportisti Tretjakovs un Tregubovs atņēma Tomasam vadību. Tomasa laiku vēlāk pārspēja arī korejietis Sunbins Juns, un otro braucienu Tomass sagaidīs ceturtajā pozīcijā. Viņš no Tregubova atpaliek par 0.1 sekundi.

Pirmajā vietā esošais Tretjakovs tikmēr spēris ļoti pārliecinošu soli, lai pēc ceturtās vietas Siguldā izcīnītu uzvaru šodien. Viņš bija pārliecinoši ātrākais gan startā (4.81), gan kopumā (56.11), tuvāko sekotāju Junu apsteidzot par gandrīz pussekundi, proti, 0.44 sekundēm.

Savukārt Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs, aizvadot savu pirmo PK braucienu ārpus Siguldas, uzrādīja pieticīgu laiku. No Tretjakova viņš atpalika vairāk nekā divas sekundes, ieņēma 25. vietu, apsteidzot tikai rumāņu debitantu, un nekvalificējās otrajam braucienam.

PK 2. posms, Vinterberga, pēc 1. brauciena

V. Sportists Valsts Laiks
1. A. Tretjakovs Krievija 56.11
2. S. Juns D-koreja +0.44
3. Ņ. Tregubovs Krievija +0.46
4. T. Dukurs Latvija +0.56
5. A. Jungs Vācija +0.58
6. A. Gāsners Vācija +0.65
7. F. Keisingers Vācija +0.76
M. Dukurs Latvija +0.76
9. M. Vaiats Lielbritānija +0.82
10. V. Geņs Ķīna +1.07
25. I. Šteinbergs Latvija +2.18

</r.childnodes.length;d++){var>