Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Strēlniekam 10 punkti uzvarā pār tuvākajiem sekotājiem

© f64

Jānis Strēlnieks ceturtdien iemeta desmit punktus ULEB Eirolīgas basketbola spēlē, palīdzot Pirejas "Olympiacos", ko pārstāv arī Jānis Timma, savā laukumā ar 88:81 (25:12, 23:34, 17:22, 23:13) pieveikt kopvērtējumā augstāk esošo Stambulas "Anadolu Efes".

Maču mājinieki sāka ļoti labi un piektajā minūtē bija priekšā ar 12:2, bet pēc ceturtdaļas ar 25:12. Tomēr turpinājumā "Anadolu Efes" tuvojās. Ja puslaikā viņiem vēl neizdevās pārņemt vadību, tas notika trešās ceturtdaļas otrajā minūtē. Ļoti tālu gan "Olympiacos" pretiniekus neaizlaida. Vēl trīs minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 79:79, bet atlikušajā laikā mājinieki nospēlēja ļoti labi, nodrošinot panākumu.

Jānis Strēlnieks laukumā bija 23 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā guva desmit punktus, trāpot trīs no četriem divpunktu raidījumiem un visus četrus soda metienus, bet trīs tālmetieni lidoja garām. Vēl saspēles vadītājs izcēlās ar četrām rezultatīvām piespēlēm, trim piezīmēm un trim izprovocētiem pārkāpumiem, kas deva desmit efektivitātes punktus.

Jānis Timma uz parketa pavadīja trīs minūtes un 49 sekundes, metienus pa grozu neizpildot. Viņam bija viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle un viena piezīme, kas deva vienu efektivitātes punktu. Laukumā viņš izgāja pēdējās trijās pirmās ceturtdaļas minūtēs un uz četrām sekundēm puslaika izskaņā.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Aksels Tupans, 15 punktus sameta un deviņas bumbas savāca Nikola Milutinovs, bet pēc tam sekoja četri basketbolisti ar desmit punktiem, kuru vidū bija arī Strēlnieks. Savukārt "Anadolu Efes" rindās 24 punktus sameta Vasilije Mičičs, kamēr 20 punkti bija Šeinam Larkinam.

Kopvērtējumā "Anadolu Efes" ar astoņām uzvarām 12 spēlēs saglabā ceturto vietu, bet no tās vairs tikai par uzvaras tiesu atpaliek piektajā pozīcijā esošā "Olympiacos".