Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bendikai trīs kļūdas un finišs tālu no līderēm

© scanpix.ee

Šodien Austrijas pilsētā Hohfilcenē sācies Pasaules kausa biatlonā otrais posms. 7,5 kilometrus garajās sprinta sacensībās sievietēm Baiba Bendika neaizvēra trīs mērķus un ierindojās 51. vietā, lai gan ātrums trasē bija labs. Uzvarēja Doroteja Vīrere, kura par 0,6 sekundēm apsteidza Kaisu Mekereinenu.

Pirmajā šaušanā Baiba Bendika ieradās ar 26,6 sekunžu deficītu pret līderi Kaisu Mekereinenu, un situāciju neuzlaboja arī guļus nesašautie divi mērķi - dodoties prom, latviete ieņēma tikai 84. vietu starp 98 startējušajām biatlonistēm. Tikmēr sacensību vadību pārņēma Doroteja Vīrere. Lai gan arī Mekereinena šāva bez kļūdām, itāliete bija ātrāka un pacēlās uz pirmo vietu.

Savukārt slēpojumā ātrāka bija Mekereinena, kura arī uz stāvus šaušanu ieradās ar labāko laiku, 4,6 sekunžu deficītu pārvēršot 2,1 sekundes pārsvarā. Gan somiete, gan Vīrere stāvus nespēja aizvērt vienu mērķi, taču itāliete atkal šāva daudz ātrāk, izvirzoties vadībā. Šoreiz pārsvars sasniedza 11,4 sekundes. Lai kā Mekereinena censtos, izraut uzvaru viņai tomēr neizdevās - distance bija mazliet par īsu, jo līdz Vīreres apsteigšanai pietrūka nieka 0,6 sekundes.

Goda pjedestālu noslēdza 33 gadus vecā Krievijas biatloniste Jekaterina Jurlova-Perhta, kura šāva bez kļūdām un no Vīreres atpalika 24,4 sekundes. Sezonas pirmajā sprintā viņa ar divām kļūdām tik tikko iespraucās starp labākajām 50 sportistēm, savukārt šoreiz precizitāte un ātrums deva bronzu.

Tikmēr Bendika stāvus kļūdījās vienu reizi, bet finišu viņa sasniedza 51. vietā. Līdz uzvarētājai pietrūka divas minūtes un viena sekunde, savukārt priekšā esošā šveiciete Zuzanna Meinene bija par trim sekundēm ātrāka. Pirms nedēļas Pokļukā Bendika sprintā bija 28. vietā, neaizverot tikai vienu mērķi. Savukārt biatlona klasikā viņa atkārtoja savu karjeras rekordu, ierindojoties piektajā pozīcijā.

7,5km sprints sievietēm

V Sportiste Valsts Laiks (Kļ)
1. D. Vīrere Itālija 21:04.9 (0+1)
2. K. Mekereinena Somija +0.6 (0+1)
3. J. Jurlova-Perhta Krievija +24.4 (0)
4. L. Vitoci Itālija +25.3 (1+0)
5. M. Hojniša Polija +28.2 (0)
6. I. Krjuko Baltkrievija +38.5 (0)
51. B. Bendika Latvija +2:01.7 (2+1)

Slēpojumā Bendikai šoreiz ļoti atzīstams rezultāts - 35. vieta. Ātrākā, protams, bija Mekereinena, no kuras latviete atpalika minūti un astoņas sekundes. Taču reaktīvā somiete bija liels pārbaudījums visām pretiniecēm - neviena netika tuvāk par 20 sekundēm. Tikmēr šaušanas ātrumā labākā bija Vīrere, bet Bendikai 28. vieta. Viņa šāva ātrāk nekā sudrabu ieguvusī Mekereinena.