Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Volejbola izlase Sudraba līgu nomaina uz Zelta līgu

© f64

Latvijas vīriešu volejbola izlase nākamgad spēlēs Eiropas Zelta līgā, portālu Sportacentrs.com šodien informēja izlases menedžeris Artūrs Vitkovskis.

Šogad Latvijas izlase pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Eiropas līgā, spēlējot Sudraba līgā, kas pēc spēka ir otra spēcīgākā. Lai gan dalība šajās sacensībās tika uzskatīta par vienu no gatavošanās posmiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm un rezultāti tur nebija prioritāte, tur tika izcīnītas bronzas godalgas.

2019. gadā mūsu izlase spers soli uz priekšu, startējot jau Zelta līgā, kur kopumā startēs 12 komandas. Latvijas izlase spēlēs vienā grupā (A) ar Beļģijas, Slovākijas un Turcijas valstsvienībām. Beļģijas izlase CEV rangā šobrīd ieņem septīto vietu, bet Slovākijas un Turcijas attiecīgi 14. un 15. vietu. Latvija CEV reitingā ieņem 26. pozīciju, un paredzams, ka būs apakšgrupas pastarīte.

B grupā cīnīsies Nīderlande, Igaunija, Spānija un Horvātija, bet C grupā iekļautas Somijas, Čehijas, Ukrainas un Baltkrievijas izlases.

Precīzs spēļu kalendārs kļūs zināms nedaudz vēlāk, bet sacensību pirmās divas kārtas plānots aizvadīt jau maija beigās.

Īsi pēc gadu mijas Latvijas izlase aizvadīs divas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles, tiekoties ar Igaunijas un Izraēlas izlasēm, kam tika zaudēts pirmajos divos mačos.