Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Kurucam 13 un uzvara pār "76ers"

© scanpix.ee

Rodions Kurucs šonakt NBA čempionāta spēlē guva 13 punktus spēlē pret Filadelfijas „76ers”, palīdzot savai komandai Bruklinas „Nets” uzvarēt ar 127:124. Šis ir tikai otrais „76ers” zaudējums savā laukumā šosezon, un tā kaldināšanā ar karjeras rekordu izcēlās ne tikai Kurucs, bet arī „Nets” aizsargs Spensers Dinvidijs, kuram 39 punkti.

Rodions Kurucs laukumā pavadīja 19 minūtes, kas ir viņa otrs lielākais spēles laiks NBA. Latvijas uzbrucējs to spēja veiksmīgi izmantot, pirmoreiz karjerā sasniedzot 13 punktu atzīmi (1p. 4/5, 2p. 3/5, 3p. 1/1). Kurucs ar precīzu tālmetienu izcēlās pirmoreiz kopš 16. novembra, bet iepriekš viņš divreiz bija guvis 12 punktus vienā NBA spēlē.

Kuruca rēķinā šonakt arī trīs pārtvertas bumbas, viena atlēkusī bumba un +/- rādītājs plus pieci. Kurucam arī tika fiksētas trīs piezīmes un divas kļūdas.

Kuruca pārstāvētā komanda šonakt izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas - panākums Filadelfijā sekoja uzvarām pār „Knicks” un līgas līdervienību „Raptors”. „Nets” joprojām ieņem 11. vietu Austrumu konferencē, taču tai ir tikai par vienu uzvara mazāk nekā astotajā vietā esošajai Orlando „Magic”, kamēr Bruklinas šodienas pretiniece Filadelfija ar bilanci 19-10 ir trešajā vietā Austrumu konferencē. „76ers” iepriekš savā laukumā aizvadītajās 15 spēlēs bija cietusi tikai vienu zaudējumu, bet šonakt tika piedzīvots otrais.

Filadelfija spēli aizvadīja saīsinātā sastāvā, izmantojot tikai deviņus spēlētājus. Džimijs Batlers spēli izlaida gurna traumas dēļ, tāpat slimības dēļ nespēlēja uzbrucējs Maiks Muskala, kurš veiksmīgi bija aizvadījis iepriekšējās spēles. „76ers” rindās Džoels Embīds guva 33 punktus un savāca 17 atlēkušās bumbas, viņš arī veica sešas rezultatīvas piespēles, bet arī pieļāva sešas kļūdas. Savukārt Austrālijas aizsargs Bens Simonss pievienoja 22 punktus un septiņas piespēles.

Rezultatīvajā mačā „76ers” izdevās labāks sākums un ar Embīda palīdzību izdevās atrauties desmit punktu atstatumā. „Nets” paspēja deficītu likvidēt jau līdz pirmās ceturtdaļas izskaņai un pēc tam pirmā puslaika beigas sagaidīja ar minimālu starpību (57:58). Spēles turpinājumā Bruklina pārņēma vadību, to noturot arī līdz mača beigām. Pēdējā ceturtdaļā Bruklinai īpaši veiksmīgi spēlēja Kurucs, kurš guva astoņus punktus un trīsreiz atņēma bumbu pretiniekiem, palīdzot savai komandai turēties apmēram desmit punktu vadībā. Arī pēdējā minūtē Bruklinai bija salīdzinoši drošs pārsvars, un līdz -3 „76ers” tika vien četras sekundes pirms spēles beigām, zaudējot ar 124:127.

Bruklinas sastāvā savas NBA karjeras rezultatīvāko spēli aizvadīja rezerves aizsargs Spensers Dinvidijs, sametot 39 punktus ar 18 metieniem no spēles. 20 punktus pievienoja Alens Krabe, kamēr D`Andželo Raselam 12 punkti un septiņas piespēles.