Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Ķibermanis: Citur kļūdas ir vieglāk izlabojamas, bet Siguldā ir mocīšanās

© AP/ SCANPIX

Vācijas vadošais bobsleja pilots Frančesko Frīdrihs svētdien Siguldā notikušajās Pasaules kausa pirmā posma otrajās divnieku sacensībās nebija neuzvaram, uzskata latviešu braucējs Oskars Ķibermanis.

"Viss bija pašu spēkos, pārāk daudz nokļūdījāmies. Pirmajā braucienā bija vairāk kļūdas, bet otrajā zelta medaļas palika pēc 11.virāžas. Viss bija kārtībā, tikai vajadzēja labākus braucienus. Frīdrihs nebija neuzvarams," pēc sacensībām žurnālistiem teica Ķibermanis. "Ledus bija gandrīz tāds pats kā vakar. Pamēģinājām šādas tādas lietas, bet slida bija tā pati. Analizēsim, vai viss nostrādāja kā vajag," atsaucoties uz ziņu aģentūras LETA interviju vēsta "sportacentrs.com".

"Labi, ka ar tādām kļūdām varam cīnīties, taču tā tomēr bija mājas trase, kas ir liela priekšrocība. Nākamajā posmā noteikti vācieši būs konkurenti, tāpat arī krievs Aleksandrs Kasjanovs. Pagaidām vēl nezinu, ar kuriem stūmējiem četriniekos startēšu. Par konkurentiem grūti spriest, jo šobrīd ir pēcolimpiskā sezona. Sezonā gribētu iekļūt pirmajā trijniekā," norādīja Ķibermanis.

Tikmēr otra Latvijas ekipāža ar jauno pilotu Ralfu Bērziņu un pieredzējušo stūmēju Intaru Dambi svētdien izcīnīja septīto vietu.

"Domāju, Ralfam mājas trase palīdzēja. Varbūt vakar bija nedaudz uztraucies, bet tagad viņš ieguvis pārliecību uz priekšdienām. Līdzjutējus trasē varēja dzirdēt, bet ne tik labi, kā ir bijis Latvijas čempionātā," norādīja Ķibermanis.

Zīmīgi, ka arī sestdien Bērziņš, piedzīvojot debiju Pasaules kausos, izcīnīja septīto vietu.

"Ja Siguldas trasē pa pieciem centimetriem nepareizi iebrauc virāžā, pēc tam ļoti daudz jācīnās. Citās trasēs tās kļūdas ir vieglāk izlabojamas, bet šeit ir liela mocīšanās. Uz nākamajām sacensībām Siguldā jāņem vērā tas, ka vajadzētu aizvadīt vairāk braucienu," uzskata Ķibermanis.

Latvijas izlases līderis Oskars Melbārdis sakopj savu veselību un šo sezonu pat varētu izlaist pilnībā. Ķibermanis norādīja, ka komandas biedrs kādu brīdi nav redzēts un viņš neesot iesaistījies sagatavošanās procesos šim posmam.

Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem līderis ar 450 punktiem ir Frīdrihs, kuram ar 420 punktiem seko Ķibermanis. Tālāk ar 368 punktiem seko vācieši Hafers un Niko Valters, kā arī krievs Maksims Andrijanovs un čehs Dominiks Dvoržāks. Savukārt Bērziņš ar 336 punktiem ir astotais.

Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā norisinājās divas vīru divnieku sacensības. Nākamajā posmā Vācijas trasē Vinterbergā notiks divas sacensības četriniekiem.