Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ķibermanim un Miknim vēl viens pasaules kausa sudrabs

© f646

Otro godalgu šosezon Pasaules kausa izcīņā divnieku konkurencē izcīnīja Oskara Ķibermaņa/Matīsa Mikņa ekipāža, kas izcīnīja otro vietu, no uzvarētāja Frančesko Frīdriha atpaliekot vien 0,06 sekundes. Ralfs Bērziņš/Intars Dambis tikmēr uzrādīja septīto labāko laiku.

Pirmais brauciens latviešu pilotiem izvērtās veiksmīgi. Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa divnieks ierindojās otrajā pozīcijā, no līdera Frīdriha atpaliekot vien 0,02 sekundes. Tikmēr Ralfs Bērziņš un Intars Dambis uzrādīja septīto labāko rezultātu.

Vien desmitais pēc pirmā brauciena bija austrietis Maiers, kuram otrajā piegājienā izdevās nedaudz uzlabot sniegumu. Ļoti kļūdainu braucienu aizvadīja Kodijs Beskjū, kurš noslīdēja pavisam zemu - vien sestā vieta tobrīd. Labāko laiku gan summā, gan arī braucienā tobrīd uzrādīja krievu pilots Maksims Andrianovs.

Krieviem vien 0,02 sekundes priekšā bija Bērziņš un Dambis. Otrajā braucienā latviešiem par vienu simtdaļu lēnāks starta ieskrējiens (4,98), trases augšdaļā tika pieļautas pāris sīkas neprecizitātes, un beigu ātrums Bērziņam pret Andrianovu bija krietni zemāks - finišā latvieši zaudēja vien 0,03 sekundes summā. Krievu kamanu ātrums izrādījās par augstu arī čeham Dvoržākam, kurš par spīti krietni ātrākam startam finišā zaudēja Andrianovam vienu vienīgu simtdaļu.

Ļoti labs brauciens padevās Niko Valteram, kuram beidzot izdevās no pirmās vietas nobīdīt krievu ekipāžu gan summā, gan braucienā, un pieteikt pretenzijas uz cīņu par medaļām. Jaunā krievu pilota Bredihina pārsvars pār Valteru pēc pirmā brauciena bija 0,01 sekunde, un Bredihinam neizdevās atkārtot iepriekš iespēto, pieļaujot vairākas rupjas kļūdas un noslīdot zemāk - uzreiz aiz Bērziņa.

Vietu uz goda pjedestāla sev nodrošināja vācietis Hafers, kurš, lai arī piekāpās tautietim Valteram braucienā, bija par septiņām simtdaļām ātrāks summā. Ķibermanis un Miknis spēja uzlabot starta laiku (4,88), uzrādot dienas rekordu. Brauciena gaitā Oskars noturēja startē iegūto pārsvaru, finišā bija labākais braucienā un arī summā. Frančesko Frīdriha pārsvars pret Oskaru bija vien 0,02 sekundes pēc pirmā brauciena. Startē vācieši bija nedaudz lēnāki, trases vidū pieļāva rupju kļūdu 12. virāžā, tomēr atkal pierādījās, ka tagad bobslejā milzīgu lomu spēlē slidas un tehnika - beigās Frīdrihs apsteidza Ķibermani vien par 0,06 sekundēm, svinot otro uzvaru šosezon.