Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ķibermanis/Miknis pēc pirmā brauciena otrie

© f646

Siguldā sācies Pasaules kausa otrais posms bobslejā divniekiem. Pēc pirmā sacensību brauciena otro vietu ieņem Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis, bet Ralfs Bērziņš ar Intaru Dambi uzrādījuši septīto labāko rezultātu. Vadībā ar nelielu pārsvaru ir Frančesko Frīdriha divnieks.

Sacensības atklāja amerikāņa Olsena divnieks. Vakar ASV pilotam klājās ļoti grūti, un arī šodien Olsena brauciens bija uz kritiena robežas ar vairākām rupjām kļūdām. Diemžēl jau pašā sacensību sākumā sekoja arī pirmais kritiens - ar 13. virāžas izeju galā netika Nīderlandes ekipāža.

Ledus uzkopšanas pauze nedaudz aizkavēja Oskara Ķibermaņa un Matīsa Mikņa startu, kuri šodien uz starta stājās kā ceturtie. Ieskrējienu latvieši veica 4,90 sekundēs, trases augšdaļā Oskaram kamanas izdevās novirzīt pa precīzām trajektorijām, tomēr brauciena izskaņā gadījās pieļaut pāris kļūdas virāžu izejās. Finišā laiks 50,02 sekundes uzstādīja orientieri konkurentiem.

Vācu pilota Hafera brauciens bija krietni kļūdaināks, taču ierasti ātrā vācu tehnika darīja savu - kamanas uzņēma ļoti lielu ātrumu, ierindojot Haferu vien 0,05 sekundes aiz Ķibermaņa. Septītais starta numurs 1. posma pārliecinošajam uzvarētājam Frančesko Frīdriham, kurš šodien startēja ar citu stūmēju kā vakar. Vismaz pirmajā braucienā šāda rokāde neatmaksājās, jo ekipāža piekāpās Ķibermanim startā (4,91). Arī trases gaitā latviešu pārsvars saglabājās, turklāt Frīdrihs pieļāva sānslīdi 13. virāžas izejā. Tiesa, arī Oskaram trases lejasdaļā bija kļūdas, un ātrās kamanas vācieti nogādāja finišā 50,00 sekunžu laikā.

Precīzas trajektorijas trasē atrada vācu pilots Valters, kuram vakar ļoti neveiksmīgs otrais brauciens. Trešo labāko starta laiku uzrādīja čehu ekipāža Dvoržāks/Nošeks, kuri vakar ieņēma ceturto vietu. Dvoržākam padevās, iespējams, precīzākais brauciens līdz tam, bet uz Siguldas ledus labāk slīdēja konkurentu kamanas, čehus ierindojot vien sestajā vietā tobrīd.

12. starta numurs Ralfam Bērziņam, kurš šodien startēja kopā ar pieredzējušo stūmēju Intaru Dambi. Startā latvieši ieskrējās 4,97 sekundēs, veica stabilu braucienu un atkal izvirzīja savas pretenzijas uz augstu vietu arī otrajā posmā - 50,30 sekundes deva septīto vietu tobrīd. Pagalam neveiksmīgs brauciens 1. posma bronzas laureātam Bendžaminam Maieram, kurš pieļāva vairākas rupjas kļūdas un praktiski dzēsa izredzes ko līdzīgu paveikt arī 2. posmā.

Pirmais brauciens

V. Ekipāža Valsts Laiks
1. Frīdrihs/Grotkops Vācija 50.00
2. Ķibermanis/Miknis Latvija +0.02
3. Hafers/Šnaiders Vācija +0.07
4. Bredihins/Samitovs Krievija +0.16
5. Valters/Krencs Vācija +0.17
6. Dvoržāks/Nošeks Čehija +0.28
7. Bērziņš/Dambis Latvija +0.30
8. Andrianovs/Malihs Krievija +0.32
9. Beskjū/Abduls-Seibors ASV +0.35
10. Maiers/Zammers Austrija +0.37