Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevm četras kļūdas un 32. vieta iedzīšanā

© scanpix.ee

Juhanness Tinness Bē aizvadīja gandrīz lielisku Pasaules kausa pirmā posma 12,5 kilometru iedzīšanas distanci, tomēr kļūdījās pēdējos divos šāvienos, kas noslēgumā lika dramatiski cīnīties par uzvaru, savukārt Andrejs Rastorgujevs nespēja aizvērt četrus mērķus un samierinājās ar 32. vietu.

Pirms sacensībām

Piektdien sprintā 16 sekunžu pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem ieguva Juhanness Tinness Bē (Norvēģija). Tikmēr Andrejam Rastorgujevam sprintā bija 16. vieta, bet titulētajam Martēnam Furkadam 24. vieta un minūte un 12 sekundes aiz sava sīvākā konkurenta J.Bē.

Sacensības

Distanci visātrāk sāka tieši J.Bē, strauji palielinot pārsvaru, bet pirmajā ugunslīnijas apmeklējuma reizē pieļāva vienu kļūdu, līdz ar to pēc šaušanas viņam bija vien 7,2 sekunžu pārsvars pār francūzis Antonīnu Gigonnā un 10,1 sekunde pār krievu Aleksandru Loginovu. Rastorgujevs kļūdījās vidējā šāvienā un atkāpās uz 24. vietu, līderim zaudējot minūti un 15 sekundes un esot pavisam nedaudz aiz M.Furkada.

Līdz nākamajam kontrolpunktam J.Bē bija jau dubultojis pārsvaru pār Gigonnā. Otro šaušanas reizi norvēģis veica nekļūdīgi un distancē devās vēl pirms konkurenti sāka šaut, tomēr arī Gigonnā un Loginovs bija nekļūdīgi. Kopumā līderiem bija augsta precizitāte un pēc otrās šaušanas piecpadsmitniekā bija vien trīs sportisti, kas kļūdījušos. Tikmēr Rastorgujevs šoreiz kļūdījās gan otrajā, gan piektajā šāvienā, atkrītot jau uz 33. pozīciju - vairāk nekā divas minūtes aiz līdera.

Pirmajā šaušanā stāvus J.Bē atkal bija precīzs, turpinot ceļu pretim uzvarai, bet Gigonnā un Loginovs sinhroni kļūdījās pa reizei. Tas dramatisku padarīja cīņu par otro vietu - uz to pakāpās Simons Eders no Austrijas. Viņš līderim zaudēja 44,3 sekundes, bet 7,6 sekunžu robežās aiz austrieša sekoja vēl pieci biatlonisti. Arī Rastorgujevs beidzot šāva nekļūdīgi, bet tas neko augstu pakāpties neļāva - Latvijas izlases līderis atradās 31. vietā, norvēģu sportistam jau zaudējot gandrīz divas ar pusi minūtes.

Pēdējā ugunslīnijā J.Bē par daudz steidzās un neaizvēra pēdējos divus mērķus un tas izraisīja negaidītu notikumu pavērsienu - no soda apļiem viņš izslēpoja tikai otrais, 1,2 sekundes aiz Loginova. Savukārt trešajā vietā jau bija sprintā vien 11. vietu ieņēmušais Francijas biatlonists Kentāns Fijons-Majē, kurš bija vien 2,7 sekundes aiz līdera. Līdz ar to uz finišu metās līderu trijnieks. 600 metrus pirms finiša J.Bē beidzot apdzina Loginovu, bet cīņa turpinājās sīva. Pēdējā kāpumā Loginovs piedzīvoja kritienu, bet arī Fijons-Majē nepadevās un finiša taisnē viņš bija blakus norvēģim. Noslēgumā bija nepieciešams fotofinišs - J.Bē tomēr guva uzvaru, Fijonu-Majē apsteidzot vien par 0,1 sekundi. Savukārt Loginovs finišēja 1,9 sekundes vēlāk.

Tikmēr Rastorgujevs ceturtajā šaušanā kļūdījās vēl vienu reizi. Pēdējā aplī Latvija sportists devās 34. pozīcijā, bet līdz finišam pacēlās uz 32. vietu, uzvarētajam zaudējot divas minūtes un 36,6 sekundes. No sliktajiem šāvējiem augstāk bija vien sešas kļūdas pieļāvušais vācietis Benedikts Dolls, kurš no piektās vietas sprintā atkrita uz 18. pozīciju.