Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Bendikai viena kļūda šautuvē un 28. vieta sprintā

© scanpix.ee

Šodien Pokļukā (Slovēnija) Pasaules kausa izcīņas 1. posma biatlonā 7.5 kilometru sprinta sacensībās sievietēm uzvaru izcīnīja Somijas biatloniste Kaisa Mekereinena, kura šāva nekļūdīgi. Baiba Bendika šaušanā sasniedza 9/10 un izcīnīja 28. vietu.

Pirms sacensībām

Kaisa Mekereinena arī šo sezonu ir iesākusi kā ātrākā biatloniste un bija uzskatāma par sprinta galveno favorīti. Starp favorītēm arī ātrā Denīze Hermane (Vācija), Anastasija Kuzmina (Slovākija) un Doroteja Vīrere (Itālija). Baiba Bendika klasikā sasniedza jaunu karjeras rekordu un atkārtoja labāko rezultātu kopumā - 5. vieta ar nekļūdīgu šaušanu.

Sacensības

Pēc pirmās šaušanas vispirms par līderi kļuva Kaisa Mekereinena, kura šāva nekļūdīgi. Teicams ātrums distancē un pilnīga precizitāte šaušanā Dorotejai Vīrerei, kurai par pussekundi izdevās uzlabot Mekreinenas sasniegto rezultātu. Tikpat precīza bija arī komandas biedrene Līza Vitoci, kura Vīrerei zaudēja 2.8 sekundes. Anastasija Kuzmina pirmajā šaušanā kļūdījās vienreiz. Denīze Hermane visu sabojāja jau pirmajā šaušanā - trīs soda apļi un nekādu izredžu.

No vēlāk startējušajām uz vietu Top3 pretendēja Paulīna Fialkova (Slovākija), kura klasikā izcīnīja ceturto vietu, Žistīne Brezā (Francija) un Margarita Vasiļjeva (Krievija).

Arī otrajā šaušanā Kuzminai viens soda aplis. Vīrere un Mekereinena šāva nevainojami arī šaušanā stāvus. Vīreres pārsvars sasniedza vien 2.6 sekundes. Vitoci šaušanā 4/5. Brezā šāva precīzi arī šoreiz, līderei zaudējot 19.5 sekundes. P.Fialkovai 4/5 šaušanā stāvus. Vasiļjeva nekļūdījās arī otrreiz.

Pēdējā aplī ātrāka bija Mekereinena, izcīnot uzvaru sprintā. Vīrere izcīnīja otro vietu, uzvarētājai zaudējot 14.8 sekundes. Labāko trijnieku noslēdza Brezā. Vēl labāko sešiniekā Simona, Vitoci un P.Fialkova. Vasiļjevai pēdējam apli spēku gan pietrūka un vieta ārpus Top10.

Baiba Bendika pirmajā šaušanā nekļūdījās un līderei Vīrerei neklātienes cīņā zaudēja 21.3 sekundes. Šaušanā stāvus kļūdījās daudzas biatlonistes, viena kļūda arī Bendikai, līderei zaudējot nedaudz vairāk kā minūti, kas droši ļāva pretendēt uz kopvērtējuma ieskaites punktiem. Pēdējā aplī Bendika vispirms samazināja deficītu, bet tad starp 6.2 un 6.9 kilometru atzīmi zaudēja gandrīz 17 sekunžu. Sprintā Bendikai 28. vieta.

Slēpojumā Latvijas biatlonistei šodien 42. rezultāts, pa apļiem attiecīgi 54., 29. un 49.

Svētdien norisināsies sacensības iedzīšanā, kurām kvalificējies gan Andrejs Rastorgujevs, gan Baiba Bendika.

Pasaules kausa izcīņa, 1. posms (Pokļuka, Slovēnija)

7.5 kilometru sprints sievietēm

V. Sportiste Valsts Laiks (s.a.)
1. K.Mekereinena Somija 20:08.1 (0)
2. D.Vīrere Itālija +14.8 (0)
3. Ž.Brezā Francija +42.1 (0)
4. Ž.Simona Francija +44.6 (0)
5. L.Vitoci Itālija +46.9 (1)
6. P.Fialkova Slovākija +48.9 (1)
7. O.Pidhrušna Ukraina +49.0 (0)
8. J.Pavlova Krievija +53.6 (0)
9. F.Proisa Vācija +59.9 (1)
10. A.Veidela Vācija +1:00.7 (0)
28. B.Bendika Latvija +1:32.6 (1)