Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bertāna tālmetieni glābj "Spurs" no kārtējā zaudējuma

© scanpix.ee

Dāvis Bertāns NBA spēlē pret Losandželosas „Lakers” pēdējā ceturtdaļā guva 13 punktus, iemetot četrus tālmetienus, kas palīdzēja „Spurs” atspēlēties no -10 un uzvarēt ar 133:120. Pēdējās 12 minūtēs Bertāns kopā ar Demāru Derouzenu un Jakobu Peltlu bija galvenie „Spurs” uzvaras kaldinātāji.

Dāvis Bertāns spēli sāka no rezervistu soliņa un laukumā pavadīja 21 minūti. Viņš guva 13 punktus (1p. 1/1, 3p. 4/7), pilnīgi visus spēles pēdējā ceturtdaļā. Dāvja rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, viena piespēle un trīs piezīmes, kā arī +/- rādītājs plus desmit.

Šī Bertānam bija piektā spēle pēc kārtas ar vismaz astoņiem punktiem, un šajā periodā viņš iemetis 13 tālmetienus ar iespaidīgu precizitāti (56.6%). Jāpiemin, ka šodienas mačā latviešu uzbrucējs arī pārsniedza savā NBA karjerā trāpīto 200 tālmetienu robežu - tagad viņa rēķinā 203 precīzi trejači.

„Spurs” atkal nevedās spēle aizsardzībā, un komanda labvēlīga rezultāta iegūšanai centās izmantot straujāku basketbolu, izdarot uzsvaru uz uzbrukumu. Lielāko daļu mača vadībā atradās „Lakers”, taču, neskaitot īsu brīdi otrajā ceturtdaļā, Losandželosas klubs īpaši tālāk par desmit punktiem neatrāvās.

Pēdējo ceturtdaļu „Lakers” sagaidīja ar vadību 99:89, taču Sanantonio ar Bertānu laukumā veica izrāvienu, šo pārsvaru dzēšot. Veiksmīgi spēlēja Austrijas centrs Jakobs Peltls, kamēr Bertāns izcēlās ar diviem tālmetieniem svarīgos brīžos. Bertāns uzņēmās iniciatīvu brīdi pēc tam, kad Marko Belinelli neuzmanīgi bija palaidis garām piespēli, uzdāvinot „Lakers” divus punktus, un Dāvis ar tālmetienu atgrieza iniciatīvu „Spurs” pusē. Pēc tam Bertāns neveiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, viņa sedzamajam iemetot tālmetienu, bet nākamajā uzbrukumā Bertāns revanšējās, trāpot tālmetienu pāri Lebrona Džeimsa rokām.

Derouzena soda metiens sešas minūtes pirms beigām ļāva „Spurs” pārņemt vadību (113:112), kam sekoja Derouzena bloķēts metiens un ātrais uzbrukums, kurā Bertāns nosacīti brīva tālmetiena vietā izvēlējās uzsākt saspēli, kas noveda pie Derouzena diviem punktiem. Pēc „Lakers” minūtes pārtraukuma Bertāns sagaidīja vēl vienu iespēju uzbrukumā un trāpīja ātru tālmetienu, turklāt šoreiz pat ar sodu, panākot 119:112 savas komandas labā.

„Lakers” centienus atspēlēties krietni apslāpēja „Spurs” aizsardzība, kas beidzot spēja izturēt vairākus uzbrukumus pēc kārtas, un Derouzena seši pēc kārtas gūtie punkti, divarpus minūtes pirms beigām panākot 125:116. Pusotru minūti pirms beigām Džeimss ar 2+1 pieklusināja „Spurs”, taču nākamajā uzbrukumā nepiedodami brīvs tika atstāts Bertāns, un viņš pēc acīgas Petija Milzas atspēles no groza apakšas iemeta vēl vienu tālmetienu, panākot 131:118. Atlikušajā laikā vairs jautājumi par uzvarētāju neradās.