Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Rastorgujevs šauj precīzi, bet lēni slēpo un ieņem 16. vietu sprintā

© scanpix.ee

Pasaules kausa pirmajā posmā, kas norisinās Pokļukā, Slovēnijā, Andrejs Rastorgujevs sprinta sacensībās izcēlās ar precīzu šaušanu, taču slēpošanas ātrums šoreiz lika palikt 45 sekundes no medaļām. Rastogujevs finišā ieņēma 16. vietu, kamēr uzvaru svinēja Juhaness Bē, kuram nepatraucēja arī viens soda aplis.

Andrejam Rastorgujevam šīs bija sezonas pirmās sacensības Pasaules kausā kādā no individuālajām distancēm, jo saaukstēšanās dēļ izlaida klasisko distanci. Latvijas biatlona izlases līderi pirmajā šaušanā aizvēra visus piecus mērķus un uzrādīja devīto labāko laiku. Rezultāti līderu galā pēc pirmās šaušanas bija visai blīvi, ja vien neskaita trasē ļoti ātro norvēģi Juhannesu Bē, kurš pēc pirmās šaušanas bija ieguvis 11 sekunžu pārsvaru.

Otrajā šaušanā Rasturgujevs arī bija precīzs un saglabāja vietu labāko desmitniekā, taču no medaļu pozīcijām jau atradās laika ziņā visai patālu. Lai gan Rasturgujevs šāva precīzi, viņš to nedarīja īpaši ātri, šajā rādītājā ieņemot tikai 90. vietu 110 sportistu konkurencē. Ceļā uz finišu Rastorgujevam ne tikai izdevās šo starpību sadeldēt, bet arī nācās piekāpties sešiem citiem sportistiem, un beigās viņam 16. vieta.

No sacensību uzvarētāja Juhannesa Bē, kurš otrajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu, Rastorgujevs atpalika gandrīz tieši par minūti un, protams, kvalificējās parīt gaidāmajai iedzīšanai. Otro un trešo vietu ar nevainojamu šaušanu ieguva francūzis Antonīns Gigonnā un krievs Andrejs Loginovs, kuri no Bē atpalika par 16 sekundēm, bet savā starpā viņus šķīra tikai 0.3 sekundes. Jāpiemin, ka par spīti diviem soda apļiem tieši aiz labāko sešinieka palika francūzis Simons Destjē.

Savukārt PK sezonas galvenais favorīts Martēns Furkads aizvadīja neveiksmīgas sacīkstes. Viņš pieļāva vienu kļūdu šaušanā guļus, taču arī viņa ātrums trasē bija pieticīgs (Furkada paša mērogos), un finišā slavenajam francūzim tikai 24. vieta. Domājot par gaidāmo iedzīšanu, jānorāda, ka Rastorgujevs apsteidz Furkadu tikai par 12 sekundēm, kamēr 32. vietas īpašnieks ir tikai 20 sekunžu atstatumā.

Pārējie Latvijas izlases pārstāvji šoreiz palika ārpus labāko simtnieka. Aleksandrs Patrijuks pieļāva trīs kļūdas šaušanā un ieņēma 102. vietu 110 sportistu konkurencē, kamēr Daumants Lūsa ar tikai divām kļūdām bija 107. vietā, no uzvarētāja atpaliekot vairāk nekā četras minūtes. Jāpiemin, ka šaušanas ātruma ziņā Lūsa bija devītais labākais.

Pasaules kausa izcīņa, 1. posms, sprints vīriešiem

V. Sportists Valsts Laiks (s.a.)
1. J. Bē Norvēģija 23:46.3 (1)
2. A. Gigonnā Francija +16.1 (0)
3. A. Loginovs Krievija +16.4 (0)
4. T. Bē Norvēģija +31.2 (1)
5. B. Dolls Vācija +32.5 (1)
6. S. Petešens Norvēģija +32.9 (0)
7. S. Destjē Francija +35.1 (2)
8. L. Abē-Lunds Norvēģija +35.8 (1)
9. S. Eders Austrija +35.9 (0)
10. M. Krčmars Čehija +42.5 (0)
16. A. Rastorgujevs Latvija +59.8 (0)
102. A. Patrijuks Latvija +3:52.5 (3)
107. D. Lūsa Latvija +4:06.4 (2