Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Bendika šauj precīzi un no pjedestāla atpaliek pavisam maz

© f646

Pasaules kausa pirmajā posmā Pokļukā lielisku sniegumu nodemonstrēja Latvijas labākā biatloniste Baiba Bendika, kura 15 kilometru individuālajās sacensībās šāva bez kļūdām (20/20) un cīnījās par vietu uz goda pjedestāla, beigās ierindojoties piektajā vietā.

Baiba Bendika trasē devās ar 37. numuru. Ierodoties pirmajā šaušanā, viņa tieši par pusminūti atpalika no labākā laika, ko bija sasniegusi reaktīvā somiete Kaisa Mekereinena, kura trasē devās neilgi pirms latvietes. Taču šaušana parādīja, ka piesardzība šoreiz bija pareizais plāns - Bendika aizvēra visus mērķus, bet Mekereinenai četras kļūdas un zudušas cerības uz augstu vietu.

Mūsējā turpināja vienmērīgā tempā, un arī otrajā šaušanā viņa bija perfekta, turpinot kāpienu augšup ar cerību par augstām vietām. Tikai 23 no 102 biatlonistēm izdevās sašaut desmit no desmit, tomēr galvenie notikumi bija tikai priekšā. Tobrīd Bendika atradās 16. vietā, savukārt pēc trešās šaušanas izdevās pietuvoties pirmajam desmitniekam - atkal nogāzti pieci mērķi, un 11. vieta.

Bija skaidrs - ja būs 20/20, tad ir reālas cerības kāpt uz goda pjedestāla. Spiediens bija liels, priekšā esošās konkurentes, kuras līdz šim bija šāvušas bez kļūdām, sāka kļūdīties, savukārt Bendika ugunskristības izgāja bez vienas skrambas - atkal pieci no pieciem. Pirms noslēdzošajiem kilometriem viņai bija trešais labākais rezultāts, priekšā palaižot tikai ukrainieti Jūliju Džimu (20/20) un polieti Moniku Hojnišu, kura vienīgo kļūdu pielaida tieši noslēdzošajā šaušanā.

Tomēr bažīties lika fakts, ka Bendikai uz papēžiem mina biatlonistes, kuras ir ātrākas slēpotājas. Pirmo reizi karjerā kāpt uz goda pjedestāla Bendikai tomēr neizdevās, taču tika atkārtots karjeras labākais rezultāts - 5. vieta (arī 2015./16. gada sezonā sprintā, kas notika Kanmorā, Kanādā). Viņu apsteidza čehiete Markēta Davidova un slovākiete Paulīna Fialkova.

28 gadus vecajai Džimai pagājušajā sezonā izdevās trīs reizes ierindoties trešajā vietā (divreiz sprintā, vienreiz individuālajā distancē), taču Pasaules kausa posmā viņa līdz šim nebija uzvarējusi. Arī otro vietu izcīnījušajai Hojnišai tas bija karjeras labākais rezultāts, turklāt viņa uz goda pjedestāla kāpa pirmo reizi.

Ņemot vērā tikai slēpojumu, labākā bija Mekereinena, kurai četras kļūdas pirmajā šaušanā bija vienīgās, taču augstāk par 30. vietu viņai neizdevās pacelties. Bendika no viņas atpalika 2:26 minūtes un ierindojās 45. vietā. Savukārt šaušanā pavadītajā laikā Bendika bija 26. ātrākā, no itālietes Dorotejas Vīreres atpaliekot 25,4 sekundes.

15 kilometru individuālās sacensības sievietēm

V Sportists Valsts Laiks (K)
1. J. Džima Ukraina 43:06.6 (0)
2. M. Hojniša Polija +5.9 (1)
3. M. Davidova Čehija +16.5 (1)
4. P. Fialkova Slovākija +19.5 (2)
5. B. Bendika Latvija +20.8 (0)
6. L. Vitoci Itālija +27.1 (1)
7. D. Vīrere Itālija +33.4 (2)
8. H. Eberja Zviedrija +49.1 (2)
9. L. Hauzere Austrija +55.3 (1)
10. F. Presa Vācija +59.1 (1)

Startēja 102 sportistes, finišēja 101

</r.childnodes.length;d++){var>