Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Bertānam un "Spurs" kārtējais zaudējums

© scanpix.ee

NBA čempionātā neveiksmīgi turpina spēlēt latviešu pārstāvētās komandas. Dāvis Bertāns guva deviņus punktus Losandželosā, bet „Spurs” ar 113:121 saspringtā spēles galotnē piekāpās „Lakers” un 42 punktus guvušajam Lebronam Džeimsam. Savukārt Rodions Kurucs tika atstāts rezervē „Nets” zaudējumā pret „Thunder” (112:114), pēdējā ceturtdaļā nenoturot 18 punktu pārsvaru. „Thunder” uzvarā 47 punktus iemeta Pols Džordžs.

Dāvis Bertāns laukumā pavadīja 14 minūtes, kurās izcēlās ar deviņiem punktiem, trāpot trīs no pieciem tālmetieniem. Viņa rēķinā arī pa vienai atlēkušajai bumbai, rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai, taču arī četras personīgās piezīmes. Bertāns šajā mačā saņēma savas NBA karjeras otro tehnisko piezīmi, kad pauda savu neapmierinātību ar blakus stāvošā tiesneša rīcību, nefiksējot pretiniekam Kailam Kuzmam piezīmi uzbrukumā. Kuzma, apspēlējot Bertānu, trešās ceturtdaļas beigās ar roku bija trāpījis latviešu uzbrucējam pa seju.

Bertāns pēc divām spēlēm „Spurs” sākumsastāvā šonakt spēli sāka uz rezervistu soliņa, kamēr pamatpieciniekā atgriezās Dante Kaninhems. Bertāns spēlē iesaistījās pirmās ceturtdaļas vidū un atzīmējās ar precīzu tālmetienu, kamēr „Spurs” nokļuva iedzinējos ar 23:31. Otrās ceturtdaļas sākumā Bertāns iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, taču Sanantonio pirmo puslaiku tāpat pabeidza ar nelielu deficītu (45:50), tiesa, „Lakers” sastāvā potītes traumas dēļ uz ģērbtuvēm bija devies Brendons Ingrems.

Trešajā ceturtdaļā „Spurs” rindās lieliski spēlēja Rūdijs Gejs, palīdzot komandai atspēlēties un pārņemt vadību. Pēdējās ceturtdaļas sākumā Bertāns neveiksmīgā epizodē pārkāpa noteikumus Kaila Kuzmas tālmetiena brīdī, kas noveda pie trim „Lakers” soda metieniem, bet pēc tam „Spurs” tāpat uz brīdi izvirzījās astoņu punktu vadībā (95:87).

Šis pārsvars visai ātri tika dzēsts, un ar Lebronu Džeimsu priekšgalā „Lakers” pēdējās minūtēs pārņēma iniciatīvu un ieguva piecu punktu pārsvaru. 90 sekundes pirms beigām, kad „Lakers” bija vadībā 112:109, laukumā atgriezās Bertāns, un Lebrons uzreiz pārsvaru dubultoja ar tālmetienu. Derouzens atbildēja ar pustālo, kamēr nākamajā uzbrukumā Džeimss ietriecās Bertānā, nogāžot viņu uz grīdas, bet pats saglabājot bumbu. Sods netika fiksēts nevienam, un Džeimss 40 sekundes pirms beigām panāca 117:111. „Spurs” neizdevās arī nākamais uzbrukums, un spēles liktenis bija izšķirts, lai gan Bertāns vēl pie -6 uzsita sodu pret Lebronu. Džeimss iemeta divus sodiņus, un „Lakers” uzvarēja ar 121:113.

Džeimss spēli pabeidza ar 42 punktiem un sešām piespēlēm, nospēlējot 40 minūtes. Kuzma pievienoja 22 punktus, bet 14 punkti un deviņas piespēles Lonzo Bola rēķinā. „Lakers” trāpīja divreiz vairāk tālmetienu nekā „Spurs” (14 pret septiņiem). Sanantonio sastāvā 32 punkti Derouzenam, kamēr Rūdijs Gejs sameta 31 punktu, aizvadot savu rezultatīvāko maču „Spurs” krāsās. 21 punktu pievienoja Lamarkuss Oldridžs, bet, neskaitot Bertānu, nevienam citam nebija vairāk par sešiem punktiem.

Bruklinas „Nets” sastāvā pēc veiksmīgas iepriekšējās spēles Rodions Kurucs šonakt laukumā nemaz nedevās, paliekot rezervē zaudējumā 112:114 pret „Thunder”, kas ir Bruklinas astotais zaudējums pēc kārtas. Šoreiz sakāve ir īpaši rūgta, jo pēdējo ceturtdaļu Bruklina sagaidīja ar vadību 93:75, atrodoties drošās uzvaras pozīcijās.

Taču Pols Džordžs „Thunder” sastāvā pēdējā ceturtdaļā iemeta 25 punktus. Viņš vienpersonīgi guva spēles pēdējos septiņus punktus, ieskaitot uzvaru nesošo tālmetienu trīs sekundes pirms beigām, ar kuru atņēma uzvaru Bruklinas vienībai. Džordžs pabeidza spēli ar 47 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām, kamēr Rasels Vestbruks sakrāja „triple-double” ar 21 punktu, 15 atlēkušajām bumbām un 17 piespēlēm. Tas bija viņa NBA karjeras 108. „triple-double”, un līdz ar to tika pārspēts Džeisona Kida sasniegums. NBA vēsturē vairāk „triple-double” nekā Vestbrukam ir tikai Oskaram Robertsonam (181) un Maģiskajam Džonsonam (138).

„Nets” sastāvā ar 22 punktiem labākais bija Alens Krabe, kamēr 19 iemeta Džo Heriss. Spēle tika aizvadīta ar deviņu spēlētāju rotāciju, un Kurucs bija ārpus tās. Jāpiemin, ka gan "Lakers", gan "Thunder" vienībām šīs bija ceturtās uzvaras pēc kārtas.