Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" piedzīvo kārtējo zaudējumu - ceturto pēc kārtas!

© f64

Pēcspēles metienu sērijā mačā pret Maskavas ''Spartak'' zaudējumu piedzīvoja Rīgas ''Dinamo'' komanda, piekāpjoties ar 3:2. Abus vārtus rīdzinieki guva trešajā periodā. Katrs pa punktam par rezultatīvu piespēli nopelnīja ''Spartak'' pirmās maiņas uzbrucēji Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš.

Pirmā spēles trešdaļa paskrēja vēja spārniem. To krietni veiksmīgāk iesāka tieši rīdzinieki, kuriem izdevās uzspiest savu ātro spēles tempu, un ''Spartak'' hokejisti gluži vienkārši nespēja tikt līdzi pretiniekiem ātrumā. Jau pirmajā minūtē Mārtiņš Karsums mazākumā atstāja ''Spartak'', bet vairākumā Laura Dārziņa un Kevina Klārka metienus atvairīja mājinieku vārtsargs Jūliuss Hudāčeks. Visaktīvāk pretinieku vārtus apdraudēja Brendona Makmilana maiņa, kuriem regulāri izdevās iespiest pretiniekus zonā. No vārtu priekšas labas iespējas bija gan Klārkam, gan Koltonam Gilīsam, tomēr uzbrucēju mestās ripas tika bloķētas.

Perioda gaitā pakāpeniski savu sniegumu izdevās uzlabot arī laukuma saimniekiem, kuri trešdaļas izskaņā pārņēma mača iniciatīvu un uzbruka bīstamāk Laba iespēja atklāt rezultātu pretuzbrukumā bija Kasparam Daugaviņam, taču latviešu hokejista plaukstas metienu Timurs Biļalovs ar pūlēm atvairīja. ''Spartak'' spiediens pieauga, un trešdaļas pašā izskaņā maskavieši guva vārtus, kad vairākumā precīzi no zilās līnijas meta pieredzējušais aizsargs Dmitrijs Kaļiņins (0:1). Rezultatīva piespēle gūtajos vārtos Karsumam.

Otrās trešdaļas pats sākums nesolīja vieglu dzīvi ''Dinamo'', jo nācās izturēt divus mazākumus pēc kārtas. Šoreiz četratā pret pieciem izdevās vārtus nosargāt neskartus, bet perioda vidū rīdzinieki tika pie vairākuma. Cenšoties uzsākt uzbrukumu, ripu savstarpējā saspēlē pazaudēja, ''Dinamo'' līderi Līnuss Videls un Metjū Majone, dodot lielisku iespēju Karsumam rezultatīvai piespēlei pievienot arī gūtos vārtus. ''Spartak'' pirmās maiņas uzbrucējs palika viens pats pret Biļalovu, tomēr vārtsargs nospēlēja ļoti aukstasinīgi, Karsuma metienu atvairot.

Spēles temps joprojām bija gana augsts, un ripa ātri virzījās no viena laukuma gala uz otru. Pašā perioda izskaņā ''Dinamo'' tika pie vēl viena vairākuma, kas šoreiz bija krietni saturīgāks, tomēr pārliecinoši mājinieku vārtus darbojās Hudāčeks, atvairot bīstamu Laura Dārziņa metienu no kreisās malas.

Trešā perioda sākumā ''Spartak'' tika pie ceturtā vairākuma, un divas ļoti labas iespējas palielināt savas komandas pārsvaru neizmantoja Karsums. Ripa gan tik un tā vēlreiz nonāca ''Dinamo'' vārtos, kad ātru un precīzu saspēli noslēdza Anatolijs Ņikoncevs. ''Dinamo'' treneri gan nekavējoties pieprasīja video atkārtojumu, un trāpīja mērķī - pretinieku uzbrucējs izrādījās vārtus guvis ar slidu, līdz ar to rezultāts uz brīdi palika nemainīgs.

49. minūtē savu vārdu beidzot teica arī rīdzinieki, kas izlīdzināja rezultātu. Nerijus Ališausks spēcīgi meta no zilās līnijas, un divcīņā ar pretspēlētāju ripas lidojuma virzienu izdevās mainīt Makmilanam (1:1). ''Dinamo'' prieki gan nebija ilgi, jo jau piecas minūtes vēlāk ''Spartak'' atguva vadību. Aiz viesu vārtiem par ripu cīnījās Daugaviņš ar Majoni, abiem nokrītot uz ledus. Ripu savāca Artjoms Fjodorovs, bet viņa vaktētājam Ališauskam ceļu aizšķērsoja abi nokritušie. Fjodorovs izslidoja vārtu priekšā un raidīja ripu virs Biļalova pleca (1:2).

''Dinamo'' gan ar to negrasījās samierināties, pusotru minūti vēlāk atkal panākot līdzsvaru uz rezultāta tablo. Atkal uzmanības centrā Makmilana maiņa, no vārtu priekšas ar zibenīgu metienu izceļoties Klārkam (2:2). Pamatlaika pēdējās minūtēs nevienai no komandām vairs vārtus gūt neizdevās, spēlei turpinoties pagarinājumā. Tā pašā sākumā izcila iespēja divatā nokārtot uzvaru savai komandai bija Karsumam un Daugaviņam, tomēr latvieši pretiniekus pažēloja. Savukārt pagarinājuma izskaņā lieliska iespēja otros vārtus gūt bija Makmilanam, taču kanādietis izgājienā vienatnē pret vārtsargu nespēja pārspēt Hudāčeku.

Pēcspēles metienu sērijā vienīgais ''Dinamo'' hokejists, kuram izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu, bija Majone, bet liktenīgs rīdziniekiem izrādījās Robina Hanzla mēģinājums, kurš atnesa uzvaru ''Spartak'' pēcspēles metienu sērijā ar 2:1, bet visā spēlē - 3:2.

Maskavas ''Spartak'' - Rīgas ''Dinamo'' 3:2 PM (1:0;0:0;1:2)

Vārti: 19:53 Kaļiņins (Karsums, vair.) 1:0, 48:24 Makmilans (Ališausks, Majone) 1:1, 53:26 Fjodorovs (Daugaviņš) 2:1, 54:45 Klārks 2:2, 65:00 Hanzls (p.m.) 3:2
Soda minūtes: 10:10
Metieni: 28:28
Vārtsargi: Jūliuss Hudāčeks - Timurs Biļalovs