Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Sports

Bertānam astoņi punkti "Spurs" otrajā sagrāvē pēc kārtas

© scanpix.ee

NBA čempionātā Dāvis Bertāns guva astoņus punktus mačā pret Hjūstonas „Rockets”, taču viņa pārstāvētā komanda Sanantonio „Spurs” bez variantiem zaudēja ar 105:136. Tas ir otrais „Spurs” zaudējums pēc kārtas, kurā rezultāta starpība ir lielāka par 30 punktiem. Savukārt Rodions Kurucs neizgāja laukumā Bruklinas „Nets” zaudējumā otrajā papildlaikā pret Memfisas „Grizzlies” (125:131).

Dāvis Bertāns šonakt laukumā pavadīja 18 minūtes un guva astoņus punktus (2p. 1/1, 3p. 2/4). Viņam arī divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un pa vienai kļūdai un vienai piezīmei. Latviešu uzbrucēja +/- rādītājs bija mīnus trīs.

„Spurs” pirms divām dienām bija zaudējusi izbraukumā Minesotā ar 89:128, un šodien sekoja gandrīz tikpat liela sagrāve, atzīstot „Rockets” pārākumu ar 31 punkta starpību. „Spurs” jau pirmajā ceturtdaļā nokļuva 16 punktu iedzinējos un pirmo puslaiku pabeidza ar 47:70. Trešajā ceturtdaļā Hjūstonas vienība, kas arī sezonu nav iesākusi tik pārliecinoši kā gaidīts, iemeta vēl 40 punktus un uz brīdi panāca arī +38. Pēdējā ceturtdaļā Sanantonio ar savu rezervistu palīdzību izdevās nedaudz samazināt starpību līdz 105:136, bet par spēles uzvarētāju šaubas neradās ne brīdi.

„Rockets” līdz ar to noslēdza savu piecu izbraukuma spēļu sēriju, kurā guva pirmo uzvaru. Pēc trīs spēļu izlaišanas laukumā bija atgriezies Kriss Pols, kurš guva 14 punktus un izdalīja desmit rezultatīvas piespēles. Desmit piespēles arī Džeimsam Hārdenam, kurš sameta 23 punktus, bet veiksmīgu spēli aizvadīja arī Hjūstonas centrs Klints Kapela, sakrājot 27+12 un izdarot četrus blokus. Hjūstona kopumā trāpīja 22 tālmetienus, no kuriem septiņi bija Erika Gordona rēķinā, viņam gūstot 26 punktus.

„Spurs” rindās ar 20 punktiem rezultatīvākais bija Lamarkuss Oldridžs, bet Demārs Derouzens pievienoja 18 punktus, taču „Spurs” sākumsastāva spēlētājiem atkal bija ļoti vāji +/- rādītāji. Ar 11 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Sanantonio rezervists Deriks Vaits.

„Spurs” bilance noslīdējusi līdz 10-12, komanda ieņem pēdējo vietu Dienvidrietumu divīzijā un nākamo spēli aizvadīs pēc divām dienām savā laukumā pret Portlendas „Trail Blazers”.

Rodions Kurucs neizgāja laukumā Bruklinas „Nets” spēlē pret Memfisas „Grizzlies”, kamēr viņa pārstāvētā komanda aizvadīja divus papildlaikus, beigās tomēr zaudējot ar 125:131. Bruklinai šis ir piektais zaudējums pēc kārtas, un komandas bilance noslīdējusi līdz 8-15.

26 punktus Bruklinai guva D`Andželo Rasels, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet 21 punkts Demāra Kerola rēķinā. 58 minūtes ilgajā mačā „Nets” treneris izmantoja tikai deviņus spēlētājus, un komanda trāpīja 16 tālmetienus. Uzvarētāju sastāvā teicamu spēli aizvadīja 19 gadus vecais Džarets Džeksons, šovasar ar ceturto numuru izvēlētais spēlētājs. Viņš guva 36 punktus un savāca astoņas bumbas zem groziem, kamēr Maiks Konlijs izcēlās ar 37 punktiem un desmit piespēlēm. Memfisai šī ir 13. uzvara 21 mačā.