Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Girgensons iemet, beidzas "Sabres" uzvaru sērija

© scanpix.ee

NHL čempionātā Zemgus Girgensons izcēlās ar savas komandas pirmo vārtu guvumu, bet Bufalo „Sabres” aizraujošā mačā tomēr beigās pietrūka spēku, un tika piedzīvots zaudējums 4:5 pret Tampabejas „Lightning”, un līdz ar to aprāvās „Sabres” desmit uzvaru sērija.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 14:07 minūtes, gandrīz trīs no tām spēlējot mazākumā. Girgensons guva savus sezonas otros vārtus un sesto punktu (24 spēlēs 2+4), izdarīja divus metienus pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus. Latviešu uzbrucējs spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

„Sabres” aizvadīja maču izbraukumā pret „Lightning”, kurai pirms pāris nedēļām no ierindas izkrita pamatvārtsargs Andrejs Vasiļevskis. Tampa ļoti ātri atklāja rezultātu, kad trešajā minūtē Dens Džirardi palika nepieskatīts labajā uzbrukuma zonas un ar atkārtotu metienu panāca 1:0. Dažas minūtes vēlāk sekoja „Sabres” atbilde, kad Rasmusa Ristolainena metiena brīdī vārtu priekšā veiksmīgi pacīnījās Girgensons un ripa no viņa nūjas ielidoja vārtos.

Minūti pēc Girgensona vārtiem precīzi meta Sems Reinhārts, bet Tampai Alekss Kilorns panāca 2:2 nieka 50 sekundes vēlāk. Mača pirmo 11 minūšu laikā bija gūti četri vārti, un pirmā perioda rēķinu papildināja Ņikita Kučerovs 16. minūtē, kad viņš izmantoja ātro uzbrukumu trīs pret vienu.

Otrajā periodā Bufalo komandā vēlreiz izcēlās Reinhārts, atjaunojot neizšķirtu, taču „Sabres” nācās izturēt četru minūšu mazākumu pēc Jūhana Lāšona pārkāpuma. Trešā perioda sākumā Bufalo komandu vadībā izvirzīja Tādžs Tompsons, kurš izdarīja precīzu metienu pēc elegantas un ātras ripas apstrādes. Bet arī šoreiz vienas komandas vadība nenoturējās ilgi, un Tampai vairākumu realizēja Stīvens Stemkoss.

Bufalo pēc tam izdevās vairāki ļoti labi un ilgi uzbrukumi, bet Tampa izturēja. Pie pretinieku zilās zonas kļūdu pieļāva Rasmuss Ristolainens, kas ievadīja Tampas divi pret vienu pretuzbrukumu, kurā Kučerovs no teicamas pozīcijas trāpīja pa vārtu pārliktni, taču „Sabres” pirmā maiņa nospēlēja haotiski, un „Lightning” tika pie loģiska vārtu guvuma, kad trāpīja Sedriks Pakets. Spēles pēdējās minūtēs „Lightning” jau spēlēja krietni pārliecinošāk un nosargāja uzvaru ar 5:4.

Tampabeja līdz ar to atkal apsteigusi Bufalo NHL kopvērtējumā, kur „Sabres” pēc šīs spēles beigām atkāpusies uz trešo vietu ar 36 punktiem 26 spēlēs. Bufalo nākamais mačs paredzēts jau rītdien pret „Panthers”, Austrumu konferences priekšpēdējās vietas īpašnieci.

Bufalo šis bija pirmais zaudējums kopš piektā novembra, un ar desmit uzvaru sēriju tika atkārtots kluba rekords. Šodien jaunu rekordu uzstādīt neizdevās.