Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

Pasečņiks rezultatīvs "Herbalife" uzvarā Stambulā

© euroleage.net

ULEB Eirolīgas desmitās kārtas ievadā Anžejs Pasečņiks ar 17 punktiem palīdzēja „Gran Canaria” tikt pie uzvaras (75:71) Stambulā pret „Darussafaka”, kuras rindās šodien nebija Žaņa Peinera.

„Darussafaka” sastāvā pirmoreiz šosezon Eirolīgas mačā nebija Žaņa Peinera. Par viņa nespēlēšanas iemesliem klubs ne savā mājaslapā, ne sociālajos tīklos pirms spēles neziņoja.

Anžejs Pasečņiks tikmēr bija savā ierastajā pozīcijā „Gran Canaria” sastāvā un nospēlēja 17:57, kurās izcēlās ar 17 punktiem un teicamu precizitāti (1p. 1/1, 2p. 8/12). Pasečņiks arī savāca astoņas atlēkušās bumbas, divreiz pārtvēra bumbu, bet arī vienreiz kļūdījās un saņēma četras piezīmes.

Viņam bija otrs labākais efektivitātes koeficients (+17) komandā, atpaliekot tikai no komandas rezultatīvākā spēlētāja Markusa Ēriksona, kurš iemeta 23 punktus. 17 gūtie ir Pasečņika labākais rādītājs viņa Eirolīgas karjerā.

Oļega Latiševa tiesātajā spēlē „Gran Canaria” pirmajā puslaikā nokļuva iedzinējos ar 34:44, taču visu deficītu prata dzēst trešajā ceturtdaļā, kurā uzvarēja ar 23:12. Pasečņiks šajā trešās ceturtdaļas izrāvienā piedalījās ar pieciem punktiem.

Pēdējā ceturtdaļā „Gran Canaria” pārsvarā turējās nelielā vadībā un trīs minūtes pirms beigām Markuss Ēriksons panāca 73:65. Sekoja neveiksmīgāki brīži, un pēc kļūdas nomainīts tika arī Pasečņiks, turku klubam pievelkot līdz 69:73. Taču tālāko izrāvienu „Gran Canaria” nobremzēja un noturēja uzvaru ar 75:71.