Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Sports

Graudiņa un Kravčenoka vairs nav kopā

© cev.lu

Latvijas labākās pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka šobrīd nav drošas par savu turpmāko sadarbību, un ļoti iespējams savu pēdējo spēli kopā jau ir aizvadījušas. Pēc portāla Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas šķiršanās iniciatore bijusi Anastasija Kravčenoka, un nākamajā turnīrā abas spēlēs katra savā tīkla pusē.

Daugavpiliete pieņēmusi lēmumu turpmāk spēlēt kopā ar Alisi Leci, bet Tīna Graudiņa tikmēr mēģinās spēkus kopā ar Janu Jaudzemu, kura pēdējā laikā vairāk koncentrējusies klasiskajam volejbolam, taču savulaik sasniegusi atzīstamu rezultātus arī smiltīs. Pludmales volejbolistes šādos virknējumos jau pieteikuši savu dalību no 2. līdz 6. janvārim Hāgā notiekošajam FIVB četru zvaigžņu turnīram.

Graudiņa un Kravčenoka aizvadītajā sezonā spēra pirmos nopietnos soļus pieaugušo pludmales volejbolā, regulāri startējot FIVB Pasaules kausa posmu pamatturnīros, turklāt sasniedzot tajos itin labus rezultātus. Tāpat abas kopā iepriekš veiksmīgi startēja Eiropas un pasaules čempionātos dažādās vecuma grupās, tiekot arī pie godalgām. Svaigākā no tām tika izcīnīta Jūrmalas smiltīs, kur Latvijas duets aizvadītajā vasarā ieguva sudraba godalgas Eiropas U22 čempionātā.

Portāla Sportacentrs.com rīcībā eošā informācija liecina, ka Kravčenoku neapmierina fakts, ka viņa un Graudiņa nevar trenēties kopā ziemas sezonā, jo Tīna šobrīd studē ASV. Gala lēmums par turpmāko sadarbību, visticamāk, būs jāpieņem pašām sportistēm, taču to ietekmēt noteikti var Latvijas Volejbola federācijas, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas un Latvijas Olimpiskās Vienības lēmumi.

Kā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Tīna Graudiņa, tad pēc turnīra Hāgā (janvāra sākumā) abas vēl sēdīšoties pie sarunu galda, lai izrunātos. Jūrmalniece pauž gatavību turpināt sadarbību ar Kravčenoku, sakot, ka līdz šim bijušas "vienā vilciena vagonā". Kravčenoka tikmēr novembra vidū par šo jautājumu komentāros dalīties nevēlējās...

Graudiņa un Kravčenoka iepriekš vairākkārt paudušas cerību cīnīties par ceļazīmi uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm.