Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Sports

Izlase paliek bez Zaķa

© f64

Latvijas basketbola vīriešu izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc trešdienas vakara treniņa nosaucis komandas sastāvu Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēlei pret Melnkalnes izlasi. Ārpus komandas pieteikuma nāksies palikt Ronaldam Zaķim.

Latvijas izlases divpadsmitklasnieku ceturtdienas spēlei pret Melnkalni Arnim Vecvagaram nācies izvēlēties nevi pēc taktiskajiem apsvērumiem, bet gan to noteikuši blakus apstākļi. BK "Ventspils" centra spēlētājs Ronalds Zaķis kājas savainojuma dēļ nevar trenēties un spēlēt ar pilnu jaudu, kas izlases treneru kolektīvam licis izšķirties par Zaķa atstāšanu ārpus komandas pieteikuma svarīgajai spēlei pret melnkalniešiem. Savukārt Dairis Bertāns valstsvienībai pievienosies tikai pēc piektdien paredzētās Eirolīgas spēles ar Melnkalnes komandu “Budučnost”.

Savu debiju izlases rindās sagaidāms, ka piedzīvos Ukrainas kluba "Odessa" saspēles vadītājs Mārcis Vītols, kurš šajā sabraukumā pirmo reizi saņēmis uzaicinājumu pārstāvēt izlases krāsas. Tāpat starp 12 spēlei pieteiktajiem basketbolistiem ir Itālijā spēlējošais Artūrs Strautiņš, kurš oficiālās spēlēs izlases kreklu nav pielaikojis, taču septembrī piedalījās pārbaudes spēlēs. Savukārt komandas garajā galā pēc zināma pārtraukuma atgriezušies pieredzējušie spēka uzbrucēji Kaspars Bērziņš un Rolands Freimanis.

Latvijas valstsvienība ir pilnā 12 spēlētāju sastāvā un ceturtdien izies laukumā cīnīties par uzvaru,” valstsvienības galvenais treneris Arnis Vecvagars aicina koncentrēties uz spēli nevis problēmām. “”Garā gala” spēlētājiem ir gan pieredze, gan motivācija - ir ko likt pretī melnkalniešu spēka uzbrucējiem un centriem. Treniņos salikām taktiskos akcentus un centāmies atjaunot vai iedibināt saiknes starp spēlētājiem. Laika bija maz, lai noslīpētu nianses, tāpēc īpaša nozīme būs noskaņojumam un raksturam visu 40 minūšu garumā.”

Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I apakšgrupā Latvijas un Melnkalnes komandas atrodas līdzās, ieņemot attiecīgi trešo un ceturto pozīciju. Ceļazīmi uz planētas spēcīgāko komandu turnīru saņems tikai grupas pirmās trīs komandas, tādēļ ceturtdienas savstarpējā spēle būs ļoti izšķiroša. Mačs pulksten 19:30 norisināsies "Arēnā Rīga".